De Ziua Armatei, la Valea Uzului, singurul Simbol afișat să fie Steagul Tricolor Românesc

“Hotărâre.
NU se afișează simboluri de asociații sau partide, NU se răspunde în niciun fel la eventualele provocări!
Asociația Calea Neamului, organizatoarea manifestărilor prilejuite de Ziua Armatei de la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și partenerii noștri, Primăria Dărmănești si Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe au hotărât ca la acest eveniment solemn, singurul Simbol afișat să fie Steagul Tricolor Românesc.

Facem în acest sens un APEL FERM să NU se vină cu însemne proprii de asociații sau partide.
Toată lumea se adună pentru Cinstirea Eroilor Armatei Române sub un singur Steag, sub Steagul pentru care țăranii în opinci militare si generalii lor și-au dat sângele pe câmpul de luptă.

Uniforma Militară și Costumul Național Românesc sunt singurele simboluri admise alături de Drapelul Țării.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Nu se vine la Valea Uzului pentru politică sau pentru ca diferite asociații să-și facă reclamă acolo; bineînțeles că si Calea Neamului, precum si Frăția Ortodoxă, vor veni fără însemnele proprii, vom fi în costume naționale și cu steaguri tricolore, ne supunem acelorași reguli.

Din Respect față de Jertfa Eroilor și dintr-o minimă considerație față de eforturile depuse pentru organizarea Cinstirii acestor Eroi căzuți în cruntele bătălii de la Valea Uzului în Primul Război Mondial, vă îndemnăm cu hotărâre țineți cont de aceste aspecte. ÎN ACEEAȘI ORDINE DE IDEI, facem un Apel către toată lumea care va participa la aceste manifestări, să NU răspundă la nicio provocare (dacă va fi cazul) venită din partea unor extremiști maghiari.

NU trebuie să le dăm apă la moară pentru ca mai apoi să pozeze în victime, desfăsurându-se propagandistic mai apoi, în stilul caracteristic. Din rândul oamenilor noștri NU se vor scanda sau afișa lozinci împotriva etniei maghiare, se va păstra pe tot parcursul manifestărilor un desăvârșit caracter solemn.

Dragi prieteni, oameni buni, numai împreună putem merge cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns

Next Post

Mulți l-au crezut prost, dar el chiar avea dreptate! Iohannis chiar este un politruc

Dum oct. 27 , 2019
La o simplă consultare a DEX-ului, constatăm că președintele actual al României, Klaus Iohannis, a făcut una dintre cele mai controversate afirmații de după decembrie 1989: „Acum sunt un politruc”, a declarat public cu nonșalanță Klaus Iohannis. Ce spune DEX-ul: Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi […]

Poate vă place și:

libris.ro