Categories: Stiri

Varujan Vosganian: „În CNSAS,lucrurile sunt chiar mai grave decât apăreau zilele trecute”

În Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS), autoritate autonomă aflată sub controlul Parlamentului României, lucrurile sunt chiar mai grave decât apăreau zilele trecute.

După ce un cercetător CNSAS, pe numele său Mihai Demetriade, spunea că Experimentul Piteşti nu a fost decât o exacerbare în spaţiul concentraţionar a înclinaţiei spre tortură a legionarilor, „neimpusă de un terţ represor”, (adică tocmai versiunea oficială a Securităţii din anii 50!!!) şi un altul, pe numele său Mădălin Hodor, îl aproba entuziasmat, adăugând că victimele represiunii erau, de fapt, „doar nişte căcaţi cu ochi care se torturau între ei, cu voluptate, pentru un blid în plus”, iată că trei dintre distinşii membri CNSAS, pe numele lor Adrian Cioflâncă, Alexandra Toader şi Germina Nagâţ se arată deosebit de indignaţi de indignarea noastră.

Ei spun: „… dezavuăm în mod ferm orice tentativă de cenzurare a informaţiilor aflate în arhiva CNSAS, de discreditare sau de intimidare a angajaţilor noştri, care prin activitatea de cercetare istorică le valorifică punându-le, în mod legal şi legitim, în circuitul public. Documentele din arhiva Consiliului trebuie să sprijine dezbaterea ştiinţifică autentică şi nu hagiografiile sau mitologiile propagandistice.”

Cu alte cuvinte, reluarea argumentelor lui Alexandru Nicolschi, mai-marele torţionarilor din anii ’50 ai Securităţii, înseamnă „valorificarea informaţiilor aflate în arhiva CNSAS” (!?!), iar catalogarea victimelor drept „căcaţi cu ochi, care se torturează cu voluptate pentru un blid de mâncare în plus” este „dezbatere ştiinţifică autentică” (!?!).

Cred că ne aflăm într-o situaţie deosebit de gravă, care nu are nimic de-a face cu dezbaterea ştiinţifică ori cu condamnarea crimelor comunismului. Faptul că unii cercetători de la CNSAS au ajuns să vorbească pe limba torţionarilor Securităţii, într-un total dispreţ faţă de fiinţa umană şi de drepturile sale fundamentale, şi că alţi trei membri CNSAS sar în apărarea lor cu argumente halucinante arată că CNSAS riscă să devină, dintr-o instituţie menită să ne ajute să ne lecuim de năravurile comuniste, o sursă nocivă, de contaminare. „, se arată într-un comunicat de presă venit din partea lui Varujan Vosganian

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

9 minute ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

7 ore ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

10 ore ago

Alina Gorghiu umblă cu „dicționarul ortopedic” după ea ca să nu se împiedice în limba română!

Madam Alina Gorghiu umblă cu "dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂" după ea ca să nu se împiedice în…

o zi ago

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

2 zile ago