RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Varujan Vosganian: “În CNSAS,lucrurile sunt chiar mai grave decât apăreau zilele trecute”

Print Friendly, PDF & Email

În Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS), autoritate autonomă aflată sub controlul Parlamentului României, lucrurile sunt chiar mai grave decât apăreau zilele trecute.

După ce un cercetător CNSAS, pe numele său Mihai Demetriade, spunea că Experimentul Piteşti nu a fost decât o exacerbare în spaţiul concentraţionar a înclinaţiei spre tortură a legionarilor, „neimpusă de un terţ represor”, (adică tocmai versiunea oficială a Securităţii din anii 50!!!) şi un altul, pe numele său Mădălin Hodor, îl aproba entuziasmat, adăugând că victimele represiunii erau, de fapt, „doar nişte căcaţi cu ochi care se torturau între ei, cu voluptate, pentru un blid în plus”, iată că trei dintre distinşii membri CNSAS, pe numele lor Adrian Cioflâncă, Alexandra Toader şi Germina Nagâţ se arată deosebit de indignaţi de indignarea noastră.

Ei spun: „… dezavuăm în mod ferm orice tentativă de cenzurare a informaţiilor aflate în arhiva CNSAS, de discreditare sau de intimidare a angajaţilor noştri, care prin activitatea de cercetare istorică le valorifică punându-le, în mod legal şi legitim, în circuitul public. Documentele din arhiva Consiliului trebuie să sprijine dezbaterea ştiinţifică autentică şi nu hagiografiile sau mitologiile propagandistice.”

Cu alte cuvinte, reluarea argumentelor lui Alexandru Nicolschi, mai-marele torţionarilor din anii ’50 ai Securităţii, înseamnă „valorificarea informaţiilor aflate în arhiva CNSAS” (!?!), iar catalogarea victimelor drept „căcaţi cu ochi, care se torturează cu voluptate pentru un blid de mâncare în plus” este „dezbatere ştiinţifică autentică” (!?!).

Cred că ne aflăm într-o situaţie deosebit de gravă, care nu are nimic de-a face cu dezbaterea ştiinţifică ori cu condamnarea crimelor comunismului. Faptul că unii cercetători de la CNSAS au ajuns să vorbească pe limba torţionarilor Securităţii, într-un total dispreţ faţă de fiinţa umană şi de drepturile sale fundamentale, şi că alţi trei membri CNSAS sar în apărarea lor cu argumente halucinante arată că CNSAS riscă să devină, dintr-o instituţie menită să ne ajute să ne lecuim de năravurile comuniste, o sursă nocivă, de contaminare. “, se arată într-un comunicat de presă venit din partea lui Varujan VosganianSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Lasă un răspuns


libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info