Site icon Glasul.info

Sentimentul Datoriei: “Ăștia ne-au luat tot, că numai crucile din cimitire ne-au mai rămas…măcar pe acestea să le mai apărăm, să fim în stare de asta”

“Sentimentul Datoriei.
Una dintre principalele probleme pe care le avem în acțiuni este aceea a transportului. Uneori a fost nevoie să închiriem 3, 4 sau chiar 5 autocare pentru deplasările noastre; pasagerii pun de fiecare dată mână de la mână bănuți pentru transport, fiecare cât poate, nu este o sumă impusă, dar nu se acoperă decât o mică parte din costuri, restul fiind completat asa cum si este normal, cu fondurile strânse de Asociația Calea Neamului.

Aceeasi problemă cu transportul am avut-o si de Ziua Armatei, când am mers la Valea Uzului, din Brasov si Covasna pornind cu două microbuze si câteva mașini mici. Înainte cu puțin timp de eveniment, pe când tot făceam calcule cu banii pentru torțe, ulei de torțe si bineînteles transport, primesc telefon de la domnul Marcel Murea din Întorsura Buzăului, jud. Covasna: Aveți nevoie de un microbuz de 18 locuri? Vi-l pun la dispoziție gratuit.

Foto:  Marcel Murea din Întorsura Buzăului, jud. Covasna
Foto: Marcel Murea din Întorsura Buzăului, jud. Covasna

Domnul Murea este un om mare cât un urs, dar credeți-mă că efectiv l-aș fi ridicat în brațe de bucurie dacă s-ar fi aflat atunci în fața mea. O mare piatră mi se luase de pe inimă si totul a devenit brusc mai simplu. Dumnezeu din nou ne ajuta.

Foto:  Marcel Murea din Întorsura Buzăului, jud. Covasna
Foto: Marcel Murea din Întorsura Buzăului, jud. Covasna

În timp ce conducea spre Valea Uzului, domul Murea mă privi la un moment dat cu coada ochiului si-mi spuse cu glas domol: Am văzut filmul acela cu Generalul Theodoru, în care spunea că ei, veteranii, au vărsat tone de sânge pentru țara asta…si că noi ce facem pentru ea? Ai mai spus si tu că ăștia ne-au luat tot, că numai crucile din cimitire ne-au mai rămas…măcar pe acestea să le mai apărăm, să fim în stare de asta. Așa m-am hotărât să vin cu microbuzul, să-mi fac si eu datoria pe cât pot.

Au fost cuvinte venite din suflet, dintr-un suflet mare de român din Covasna, care stie ce înseamnă greul, stie ce înseamnă Lupta. Nu este prima acțiune la care Marcel Murea vine cu noi, dintr-o dată-l vezi în mulțime, falnic ca un stejar, cu privirea lui hotărâtă, dar mai mereu cu zâmbetul pe buze, un zâmbet venit din sentimentul îndeplinirii datoriei de a fi român.

Mulțumesc din tot sufletul Marcel Murea, Dumnezeu să te țină sănătos și fericit! De fiecare dată sunt aripi de înger pe care Dumnezeu le trimite spre noi prin voi, dragi prieteni, care considerați că accesul spre fericire se face prin îndeplinirea unei datorii, prin afimarea unui Ideal. Dar ce sens au toate astea? Sensul este Mântuirea, sensul este România.
Doamne ajută!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”104598″]
Exit mobile version