Sentimentul Datoriei: “Ăștia ne-au luat tot, că numai crucile din cimitire ne-au mai rămas…măcar pe acestea să le mai apărăm, să fim în stare de asta”

“Sentimentul Datoriei.
Una dintre principalele probleme pe care le avem în acțiuni este aceea a transportului. Uneori a fost nevoie să închiriem 3, 4 sau chiar 5 autocare pentru deplasările noastre; pasagerii pun de fiecare dată mână de la mână bănuți pentru transport, fiecare cât poate, nu este o sumă impusă, dar nu se acoperă decât o mică parte din costuri, restul fiind completat asa cum si este normal, cu fondurile strânse de Asociația Calea Neamului.

Aceeasi problemă cu transportul am avut-o si de Ziua Armatei, când am mers la Valea Uzului, din Brasov si Covasna pornind cu două microbuze si câteva mașini mici. Înainte cu puțin timp de eveniment, pe când tot făceam calcule cu banii pentru torțe, ulei de torțe si bineînteles transport, primesc telefon de la domnul Marcel Murea din Întorsura Buzăului, jud. Covasna: Aveți nevoie de un microbuz de 18 locuri? Vi-l pun la dispoziție gratuit.

Foto:  Marcel Murea din Întorsura Buzăului, jud. Covasna
Foto: Marcel Murea din Întorsura Buzăului, jud. Covasna

Domnul Murea este un om mare cât un urs, dar credeți-mă că efectiv l-aș fi ridicat în brațe de bucurie dacă s-ar fi aflat atunci în fața mea. O mare piatră mi se luase de pe inimă si totul a devenit brusc mai simplu. Dumnezeu din nou ne ajuta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro
Foto:  Marcel Murea din Întorsura Buzăului, jud. Covasna
Foto: Marcel Murea din Întorsura Buzăului, jud. Covasna

În timp ce conducea spre Valea Uzului, domul Murea mă privi la un moment dat cu coada ochiului si-mi spuse cu glas domol: Am văzut filmul acela cu Generalul Theodoru, în care spunea că ei, veteranii, au vărsat tone de sânge pentru țara asta…si că noi ce facem pentru ea? Ai mai spus si tu că ăștia ne-au luat tot, că numai crucile din cimitire ne-au mai rămas…măcar pe acestea să le mai apărăm, să fim în stare de asta. Așa m-am hotărât să vin cu microbuzul, să-mi fac si eu datoria pe cât pot.

Au fost cuvinte venite din suflet, dintr-un suflet mare de român din Covasna, care stie ce înseamnă greul, stie ce înseamnă Lupta. Nu este prima acțiune la care Marcel Murea vine cu noi, dintr-o dată-l vezi în mulțime, falnic ca un stejar, cu privirea lui hotărâtă, dar mai mereu cu zâmbetul pe buze, un zâmbet venit din sentimentul îndeplinirii datoriei de a fi român.

Mulțumesc din tot sufletul Marcel Murea, Dumnezeu să te țină sănătos și fericit! De fiecare dată sunt aripi de înger pe care Dumnezeu le trimite spre noi prin voi, dragi prieteni, care considerați că accesul spre fericire se face prin îndeplinirea unei datorii, prin afimarea unui Ideal. Dar ce sens au toate astea? Sensul este Mântuirea, sensul este România.
Doamne ajută!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”104598″]
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns

Next Post

O victorie identitară românească la Carei, cât o victorie obținută pe câmpurile de luptă

mar nov. 12 , 2019
Care ar fi marea victorie identitară românească de la Carei, v-ați putea întreba? Este vorba de începerea, după tărăgănări care păreau fără de sfârșit, a lucrărilor de reabilitare a soclului pe care este amplasat bustul lui Avram Iancu. “Au început lucrările de reabilitare soclu pe care stă bustul AVRAM IANCU […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro