Categories: Societate

Jurnalist sibian: „Timp de 14 ani am luptat de unul singur împotriva impostorului Klaus Werner Iohannis”

Jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu este unul dintre rarii reprezentanți ai presei scrise din România care și-a continuat anchetele cu privire la ilegalitățile și faptele de corupție comise de Iohannis, în ciuda presiunilor, a cenzurii, a încercărilor de intimidare la adresa sa și a familiei sale, presiuni și încercări de intimidare aflate uneori chiar la limita unor acțiuni de tip mafiot.

Doar datorită insistențelor sale, inclusiv prin intermediul sistemului de justiție, s-au aflat multe dintre mizeriile adunate de-a lungul anilor în jurul lui Iohannis, mizerii pe care de altfel o puzderie de personaje controversate de la vârful unor instituții de bază ale statului român s-au chinuit ani la rând să le ascundă sub preș, să le mușamalizeze impunând o omerta cum nu vezi nici măcar în filmele cu mafia italiană.

După aproape un deceniu și jumătate, jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu se destăinuie pe contul său de socializare, dezvăluind presiunile și cenzura împotriva sa și a publicațiilor sale:

Foto: captură Facebook / Albin Marinescu

„Timp de 14 ani (2000-2014) am luptat de unul singur prin publicațiile conduse de mine („Justițiarul” și „Justițiarul sibian”) împotriva impostorului Klaus Werner Iohannis, care conducea nu doar municipiul Sibiu unde era primar, ci tot județul ca un veritabil dictator, fiind pe o mână cu toate partidele.

Este inimaginabil prin ce am trecut în toți acești, fiind vânat efectiv, cu interdicție la tipar în Sibiu – tipăream la Brașov! – cu interdicție la difuzare – distribuiam ziarul gratuit într-o vreme! –, cu recompensă pe capul meu dovedită în instanță, cu mașina vandalizată săptămânal, cu familia amenințată permanent, din cauza aceasta copiii mei au fost nevoiți să plece în străinătate pentru siguranța lor, etc.

Nu vă spun toate acestea ca să mă vait, nu m-am plâns nimănui timp de 19 ani, de când scriu despre ticălosul acesta, fiindcă sunt un om demn. Am strâns din dinți și am mers mai departe. Am scris, riscându-mi viața și distrugându-mi sănătatea fiindcă adevărul trebuie știut de toată lumea, iar eu am suferit enorm ca să-l fac cunoscut!”, a scris pe facebook jurnalistul Marius Albin Marinescu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

9 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

2 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago