Am remarcat cu mare uimire, cum în ultima vreme niște jurnaliști care nu până demult tare făceau șir indian pentru a se așeza la coada de pupincuriști ai lui Klaus Iohannis, acum au început nu doar ca să-l lase din brațe, ci să-l ia deja la pumni.
Am remarcat cu mare uimire, cum în ultima vreme niște jurnaliști care nu până demult tare făceau șir indian pentru a se așeza la coada de pupincuriști ai lui Klaus Iohannis, acum au început nu doar ca să-l lase din brațe, ci să-l ia deja la pumni.
“Publicaţia germană Der Spiegel îl critică dur pe Klaus Iohannis: nu a îndeplinit până acum niciuna dintre promisiunile electorale“, asta este doar una dintre știrile recente care au tulburat serios Feng Shui-ul liberalilor și al staff-ului prezidențial la început de noiembrie 2019
Și când spunem jurnaliști, ne referim mai degrabă la acei agenți de influență externi, în special de pe la publicații din Germania, Austria și Elveția, care mai tot timpul erau vântul care îi sufla actualului președinte în pânze.
“Iohannis, desființat de Deutsche Welle: ”Un fals promotor al reformei””, scrie inpolitics.ro
Ce s-a petrecut oare de curând de asistăm la o asemenea schimbare dramatică de atitudine față de Iohannis? Din mai multe publicații germanice din câteva țări europene cu puternice interese în România, nu mai răzbat ca până de curând, numai triluri de dragoste și imnuri de slavă la adresa lui Iohannis, ci au întors total placa, acum recitând “adevărate blesteme” și “concursuri de înjurături” ca în Roma antică.
“Decizia președintelui Klaus Iohannis de a refuza orice fel de dezbateri cu contracandidații săi nu vine cu vești bune pentru actualul ocupant al scaunului de la Cotroceni. Candidatul liberalilor, criticat dur de Der Spiegel, a intrat acum in vizorul jurnaliștilor de la Deutsche Welle, care punctează refuzul șefului statului de a sta față în față cu competitorii săi.”, scrie cotidianul.ro
Pentru cei care nu știu, reamintim, sau după caz îi informăm, despre decorațiile primite de-a lungul anilor de către Klaus Iohannis pentru … servicii deosebite în slujba unor anumite țări:
Anul 2006
Crucea Federală de Merit (în germană Bundesverdienstkreuz, oficial denumită Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania
Anul 2009
Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint” din partea Austriei
Anul 2014
Crucea de Ofițer al Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii. Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-şi fi iubit ţara şi credinţa.