RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Film documentar tulburător la Iași: „7 Cuvinte-povestea unui biruitor”

“Societatea Studenților Teologi din Iași (SSTI) și Liga Studenților (LS IAȘI) vă invită cu ocazia împlinirii a 13 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa la proiecția filmului documentar „7 Cuvinte – povestea unui biruitor”.

Evenimentul va avea loc joi, 21 noiembrie, de la ora 18, în Sala „Iustin Moisescu” a Ansamblului Mitropolitan Iași (în incinta Mitropoliei Moldovei și Bucovinei).

libris.ro

Filmul are o durată de 103 minute. Intrarea este liberă!

„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii. Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina” de a-şi fi iubit ţara şi credinţa. Timp de 16 ani trece prin experienţe – limită: reeducarea de la Piteşti, cavoul morţii din Jilava, „ispitirile” de la Aiud. După eliberarea, într-o ţară îngrozită de teroarea Securităţii, rosteşte în Bucureşti, 7 Cuvinte către tineri, un îndemn la un „zbor înalt”, eliberator din sclavia materiei.

Este arestat şi condamnat la moarte, apoi expulzat în America, de unde luptă împotriva perpetuării regimului comunist la noi în țară.

Un destin cu pogorâri la iad, gesturi „nebuneşti” de jertfă şi înălţări taborice. Peste 30 de oameni depun mărturie despre viaţa Părintelui Gheorghe Calciu, într-un documentar artistic căruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea şi umorul. “

Sursa: FacebookContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info