Sâmbătă, 21 Decembrie 2019, începând cu ora 18:00, la Iași a avut loc o manifestare de comemorare a eroilor din decembrie 1989 la Iași. Evenimentul a fost realizat prin colaborarea dintre membrii partidului AUR, a asociației Frontul Patrioților Români și a membrilor galeriei de fotbal ieșene.
S-a plecat în marș de la Hala Centrală către troița din fața Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc din Iași, acolo unde a avut loc și un scurt ceremonial religios oficiat în cinstea eroilor de către preotul Damaschin din Iași.
S-a strigat într-una: “Libertate Te Iubim! Ori Invingem, Ori Murim!”
În presa ieșeană, cotidianul Bună Ziua Iași relatează astfel manifestarea de comemorare de sâmbătă seara:
“Marş comemorativ in memoria eroilor Revoluţiei pe strazile din Iasi. În decembrie 1989, Eroii Revoluției au luptat cu piepturile goale împotriva gloanțelor făcându-ne un cadou însângerat: LIBERTATEA noastră şi a generațiilor viitoare. Acum e rândul nostru să ieşim în stradă, să ne amintim şi să amintim şi celorlalți că EROII NU MOR NICIODATĂ! “, a scris bzi.ro
Torțe aprinse seara trecută la Iași pentru cei care au murit pentru libertate în decembrie 1989. Dar oare chiar am câștigat acea libertate mult visată?
Galerie Foto:
[envira-gallery id=”105658″]
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Mai multe persoane din viața publică a României au remarcat de curând faptul că anumite instituții oficiale din România, precum Ministerul Apărării Naţionale, Palatul Cotroceni (n.r. Administraţia Prezidenţială), Palatul Victoria (n.r. instituţia Guvernului), figurează ca fiind localizate în … Valahia, și nicidecum în România, așa cum încă figurează instituțiile publice din […]