RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

(FOTO) Marș și ceremonie religioasă de comemorare a eroilor din decembrie 1989 la Iași

Sâmbătă, 21 Decembrie 2019, începând cu ora 18:00, la Iași a avut loc o manifestare de comemorare a eroilor din decembrie 1989 la Iași. Evenimentul a fost realizat prin colaborarea dintre membrii partidului AUR, a asociației Frontul Patrioților Români și a membrilor galeriei de fotbal ieșene.

S-a plecat în marș de la Hala Centrală către troița din fața Bisericii Sfântul Nicolae Domnesc din Iași, acolo unde a avut loc și un scurt ceremonial religios oficiat în cinstea eroilor de către preotul Damaschin din Iași.

Plecarea în marș din fața Halei Centrale din Iași
Plecarea în marș din fața Halei Centrale din Iași

S-a strigat într-una: “Libertate Te Iubim! Ori Invingem, Ori Murim!”

Marșul de comemorare a eroilor din decembrie 1989

În presa ieșeană, cotidianul Bună Ziua Iași relatează astfel manifestarea de comemorare de sâmbătă seara:

“Marş comemorativ in memoria eroilor Revoluţiei pe strazile din Iasi. În decembrie 1989, Eroii Revoluției au luptat cu piepturile goale împotriva gloanțelor făcându-ne un cadou însângerat: LIBERTATEA noastră şi a generațiilor viitoare. Acum e rândul nostru să ieşim în stradă, să ne amintim şi să amintim şi celorlalți că EROII NU MOR NICIODATĂ! “, a scris bzi.ro

apiland.ro
Torțe aprinse în această seară la Iași pentru cei care au murit pentru libertate în decembrie 1989. Dar oare chiar am câștigat acea libertate mult visată?
Torțe aprinse pe 21 decembrie 2019 la Iași pentru cei care au murit pentru libertate în decembrie 1989. Dar oare chiar am câștigat acea libertate mult visată?

Torțe aprinse seara trecută la Iași pentru cei care au murit pentru libertate în decembrie 1989. Dar oare chiar am câștigat acea libertate mult visată?


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”105658″]


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]