Categories: Societate

Guvernul austerităţii a plecat! Ludovic Orban va face de astăzi ceea ce ştie cel mai bine – să fie şomer!

Guvernul austerităţii a plecat!
Ludovic Orban va face de astăzi ceea ce ştie cel mai bine – să fie şomer! Din păcate, timp de trei luni de zile, am fost martorii celei mai dezastruoase guvernări a României din ultimii 30 de ani.

Deputat PSD Alexandra Presură: „Guvernul austerităţii a plecat. Aşteptăm un guvern care să aducă stabilitate României”.

Am asistat, fără voia noastră, la reduceri bugetare, la tăierile fondurilor pentru investiţii, la vânzarea sănătăţii printr-o OUG aprobată-n crucea nopţii prin care românii vor fi nevoiţi să plătească din greu clinicilor private pentru accesul la tratamentele din programele naţionale de sănătate.

Împrumuturile la bănci cu dobânzi colosale nu fac decât să scadă nivelul de trai al românilor, şi aşa destul de greu.PSD a reuşit să determine Guvernul Orban să renunţe la OUG dedicată bancherilor care au sprijinit acţiunile lor politice din perioada când erau în opoziţie, prin care două bănci ar fi fost scutite de 1,2 miliarde lei (de trei ori impactul creşterii pensiei minime cu 10%!).

Poate cel mai grav lucru la care am asistat a fost mutilarea actului legislativ prin adoptarea a 25 de ordonanţe de urgenţă într-o singură noapte!Românii şi-au văzut drepturile încălcate frecvent, cu bani luaţi din buzunarele lor pentru plata „datoriilor” către bănci.

Membrii Guvernului Orban au primit votul cetăţenilor şi l-au târât prin noroi, uitând de investiţiile în spitale, autostrăzi, învăţământ şi alocaţiile promise în perioada când se aflau în opoziţie.

Au tăiat fondurile pentru programele de dezvoltare locală şi au dorit „privatizarea” României până la ultima instituţie.Noi ne respectăm promisiunea de a lupta pentru toţi cei care ne-au acordat încrederea să îi reprezentăm la nivelul administraţiei centrale, motiv pentru care nu am putut permite ca acest guvern să continue haosul instaurat în urmă cu trei luni.

A venit momentul să spunem stop acestor abuzuri şi decapitării democraţiei realizate de PNL! Am făcut acest lucru astăzi, prin votul moţiunii de cenzură depuse de PSD, şi am demonstrat că respectarea drepturilor românilor nu este o opţiune, ci o DATORIE.

Aşteptăm acum un guvern care să aducă stabilitate României, care să vină cu soluţii concrete la problemele reale ale societăţii noastre! NU vom vota un guvern în care se regăsesc miniştrii dezastrului!”, se arată în declarația de presă a deputatului Alexandra Presură

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

10 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

2 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago