Categories: AntiromanismPPMT

Preşedintele PPMT amendat de CNCD pentru salutul nazist, spune că situația de la Ditrău e cauzată de experiențele negative ale comunității cu statul român!?

Cazul de la Ditrău din județul Harghita încă mai produce reverberații la nivelul comunității maghiare din România, liderii comunității încercând să arunce vina de la unii la alții, sau mai nou, s-o arunce tot în cârca statului român: de pildă preşedintele PPMT, István Csomortányi, spune că situația de la Ditrău e cauzată de experiențele negative ale comunității cu statul român!?

Publicația de limbă maghiară foter.ro din România publică un interesant material cu reacțiile din comunitatea maghiară din țara noastră, cu privire la incidentul recent de la Ditrău, cu muncitorii din Sri Lanka.

Acuzații de „trădare națională” împotriva lui Csaba Asztalos și a UDMR-ului vin din partea comunității maghiare, prin liderii PPMT (n.r. Partidul Popular Maghiar din Transilvania) și PCM (n.r. Partidul Civic Maghiar), care consideră că atât reprezentantul lor de la CNCD cât și liderii politici din UDMR au atacat la rândul lor gestul localnicilor din localitatea Ditrău din județul Harghita, în loc să apere necondiționat până la capăt comunitatea maghiară așa cum s-ar fi așteptat ei; nu s-au sfiit să le transmită celor de la UDMR să le fie rușine, iar pe Csaba Asztalos l-au acuzat că a lăsat baltă comunitatea. În concluzie: „trădare națională!” – (vezi Nemzetárulás! Asztalos Csaba mondjon le! Az RMDSZ is szégyellheti magát! – kiáltja az EMNP és az MPP)

Citiți și: Salut nazist pe facebook din partea președintelui Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT)

CNCD s-a autosesizat cu privire la incidentul de la Ditrău prin Asztalos Csaba, ceea ce l-a adus imediat în dizgrația comunității maghiare, dar mai ales în cea a liderilor PPMT (n.r. Partidul Popular Maghiar din Transilvania) și PCM (n.r. Partidul Civic Maghiar), care îl acuză că prin autosesizare CNCD „înrăutățește și mai mult imaginea comunității maghiare”.

Invitat în emisiunea „Apel matinal” de la Radio România Actualități, Csaba Asztalos a declarat următoarele atunci când a fost întrebat care au fost motivele ce au generat respectiva reacție a comunității maghiare de la Ditrău:

„Frica, fricile care au fost induse de campanii constante legate de subiectul migrației, campanii promovate în special din Ungaria, și s-a văzut că dacă o comunitate, dacă niște persoane sunt expuse unor astfel de campanii media, încep să gândească în condițiile acelei campanii”, a spus Csaba Asztalos la Radio România Actualități

Ei bine, surpriza mare vine din partea unui comunicat semnat de liderii PPMT (n.r. Partidul Popular Maghiar din Transilvania) și PCM (n.r. Partidul Civic Maghiar), István Csomortányi și János Mezei, care sunt convinși că situația din Ditrău este pe de o parte rezultatul tensiunilor interne dintre comunitatea localp și patron, iar pe de altă parte… și a experiențelor negative ale comunității cu statul român!!??

Citiți și: Luptă la cuțite între UDMR și PPMT: “Face de ruşine toţi maghiarii din Transilvania!”

Salut nazist pe facebook din partea președintelui Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Foto: Facebook / Transindex
Luptă la cuțite între UDMR și PPMT: „Face de ruşine toţi maghiarii din Transilvania!”, Foto: captura youtube

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

o zi ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago