Categories: AUR

AUR: Orban a susținut în ședința de Guvern că toate partidele parlamentare sunt de acord cu exonerarea băncilor de plata pagubelor, de jefuirea bugetului public

Visul neîmplinit al unei nopți de iarnă

Joi, 6 februarie a.c., în conferința de presă săptămânală, co-președinții Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Târziu, au prezentat, printre alte teme, poziția partidului în privința ștergerii datoriilor a două bănci la bugetul de stat.

Ultimul proiect de ordonanță de urgență al guvernului Ludovic Orban, asumat de premier și de ministrul dezvoltării, Ion Ștefan, vizează ștergea datoriilor pe care BCR și Raiffeisen banca de Locuințe le au la bugetul de stat, în valoare totală de peste 300 de milioane de euro.

Această măsură nu face decât să adâncească prăpastia dintre românii de rând, care se achită de obligațiile de cetățeni, și marile corporații, care încearcă cu orice preț să evite un sistem echitabil de taxare. Din fericire, inițiativa nu s-a materializat, însă nu există garanții pentru faptul că aceasta nu va deveni realitate în perioada următoare.

„Domnul Orban a susținut în ședința de Guvern că toate partidele parlamentare sunt de acord cu exonerarea băncilor de plata pagubelor, de jefuirea bugetului public. Cerem partidelor parlamentare să confirme sau să infirme spusele domnului Orban și să își facă publică poziția. Repet, românii nu vor avea de suferit, este vina lăcomiei celor două bănci, care trebuie să plătească. Și nu o spun eu, o spune Curtea de conturi și Justiția din România, atât cât mai avem.” – a afirmat George Simion, copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

13 ore ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

19 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago