Categories: Știri

Renaște învăţământul profesional şi tehnic în România? Prima zi din cadrul Campaniei „Meseria face diferenţa!”

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a participat astăzi, 12 februarie 2020, la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brăneşti (judeţul Ilfov), la activitatea de promovare a învăţământului profesional şi tehnic, cu accent pe învăţământul dual, din cadrul campaniei „Meseria face diferenţa!”

Evenimentul a evidențiat oportunităţile pe care le au elevii în cadrul parcurgerii unui traseu profesional. Totodată se remarcă abordarea extrem de aplicată a unităţii de învăţământ care valorizează experienţa elevilor săi şi a partenerilor de practică, operatori economici, în acţiunile de promovare a învăţământului profesional şi tehnic și a celui profesional-dual. Unii dintre elevii acestui liceu au devenit, începând de astăzi, „Ambasadori” ai învăţământului profesional, tehnic şi dual, capabili să convingă viitorii absolvenţi de clasa a VIII-a s[ aleagă ce este mai bine pentru ei în vederea valorizării abilităţilor şi deprinderilor pe care le au.

Prima zi din cadrul Campaniei „Meseria face diferenţa!”

„Dacă suntem cu toții alături de școală și dacă înțelegem cât de importantă este educația, se pot realiza lucruri frumoase, se poate crea starea de bine în școală. Cu toții ne dorim o Românie modernă. Dar, pentru a avea o Românie modernă, trebuie să avem o Românie educată. Dragii mei, munciți în spiritul educației! Construiți-vă un parcurs educațional în care să arătați că Meseria face diferența!”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, în cadrul întâlnirii de azi cu elevii Liceului Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brănești.

La această activitate au participat și Daniel-Tudorel Zamfir, prefectul județului Ilfov, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov și Niculae Cismaru, primarul localității Brăneşti.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează parteneriatul între toți factorii implicați în vederea asigurării condiţiilor optime pentru educație și pregătire profesională a elevilor, în vederea unei inserţii de succes pe piaţa forţei de muncă.  

Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta meseriile care pot face diferența. Toate materialele vor fi vizibile pe site-urile alegetidrumul.ro și edu.ro.

Campania „Meseria face diferența!” se va derula în toată ţara până pe data de 11 martie 2020.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

3 ore ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

2 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

2 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

2 zile ago