RSS

Ion Coja: "Domnul Talpeș ne cred…

Ion Coja: "Cu alte c…

Eliberați statuia lui Mihai Emin…

Eliberați statuia l…

Posibilă problemă de securitate …

Problemă semnalată d…

Colindul lui Mihai Căldăraru O, …

Lecție de bunătate di…

Ecaterina Teodoroiu, omagiată la…

Asociația culturală …

Supliment al revistei MAGAZIN CR…

Noul număr al suplim…

De ce Eminescu de Ziua Culturii …

de Claudiu Dumitrach…

Echipa nostră de la Târgu-Jiu a …

Biserica “Izvorul Tă…

Ecaterina Teodoroiu sărbătorită …

Se împlinesc în aces…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

AUR consideră că OUG privind alegerile anticipate nu respectă libertatea de asociere politică și egalitatea competitorilor electorali, și cer revizuirea profundă a legislației electorale

Print Friendly, PDF & Email

Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) și Alternativa Dreaptă (A.D.) consideră că Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate nu respectă libertatea de asociere politică și egalitatea competitorilor electorali, și cer revizuirea profundă a legislației electorale.


Într-o conferință de presă comună care a avut loc joi, copreședinții A.U.R. George Simion și Claudiu Târziu, împreună cu Valentin Licxandru, președintele A.D. București au criticat proiectul de Ordonanță de Urgență privind alegerile anticipate adoptat de Guvernul Orban.

Valentin Licxandru, președintele Alternativa Dreaptă București, a declarat că „Autoritatea Electorală Permanentă, ca instituție abilitată pentru reglementarea și supravegherea respectării normelor electorale, face jocul celor ce exercită puterea politică, în loc să denunțe ca fiind nedemocratice și inadecvate recentele inițiative ale PNL de modificare ,,din mers” a legislației electorale, prin ordonanțe de urgență”.

Copreședintele A.U.R. George Simion a condamnat faptul că partidele politice parlamentare au modificat legislația electorală în acord cu propriile interese și  că sunt finanțate atât în timpul, cât și în afara campaniei electorale din bugetul de stat, aspect inadmisibil. El a reclamat că în timp ce partidele noi se finanțează din mici cotizații ale membrilor și simpatizanților, partidele parlamentare și-au asigurat fonduri generoase din bugetul de stat.

Partidele își fac legi, își dau privilegii, sunt singurele care au dreptul să aibă reprezentanți în secțiile de votare. Este o luptă inegală cu acești mastodonți din politica noastră care caută să-și păstreze privilegiile”, a declarat George Simion.

Copreședintele A.U.R. Claudiu Târziu a afirmat, la rândul său, că actuala clasă politică se face vinovată, pe de o parte, de blocarea înnoirii ei, printr-o legislație viciată, și, pe de altă parte, de crearea unei atmosfere de silă și respingere a politicii din partea electoratului, prin prestația ei din ultimele decenii.

După ce PNL a criticat ani de zile practica PSD lipsită de onoare de a schimba regulile în timpul jocului, în funcție de interesele de moment, când a ajuns la putere, a procedat exact în același fel”, a menționat Claudiu Târziu.

Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate este neconstituțională pentru că restrânge drepturile electorale și ridică bariere administrative în exercitarea dreptului de a candida. Astfel, ordonanța prevede că persoanele care pot strânge semnături sunt doar cele nominalizate de partid. De asemenea, pragurile de semnături rămân inaccesibile pentru forțele politice noi, din afara sistemului sau pentru candidații independenți. Timpul alocat procedurii de strângere de semnături a fost mult redus, ceea ce reprezintă încă un dezavantaj major pentru competitorii politici noi.

Cele două partide conservatoare solicită revizuirea din temelii a legislației electorale și coborârea pragului electoral. În acest sens, cele două partide vor analiza actualul cadru legislativ electoral, inclusiv Legea de finanțare a partidelor politice, și vor propune în spațiul public o serie de măsuri în concordanță cu normele funcționale ale democrației și statului de drept.

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version