AUR consideră că OUG privind alegerile anticipate nu respectă libertatea de asociere politică și egalitatea competitorilor electorali, și cer revizuirea profundă a legislației electorale


Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) și Alternativa Dreaptă (A.D.) consideră că Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate nu respectă libertatea de asociere politică și egalitatea competitorilor electorali, și cer revizuirea profundă a legislației electorale.


Într-o conferință de presă comună care a avut loc joi, copreședinții A.U.R. George Simion și Claudiu Târziu, împreună cu Valentin Licxandru, președintele A.D. București au criticat proiectul de Ordonanță de Urgență privind alegerile anticipate adoptat de Guvernul Orban.

Valentin Licxandru, președintele Alternativa Dreaptă București, a declarat că „Autoritatea Electorală Permanentă, ca instituție abilitată pentru reglementarea și supravegherea respectării normelor electorale, face jocul celor ce exercită puterea politică, în loc să denunțe ca fiind nedemocratice și inadecvate recentele inițiative ale PNL de modificare ,,din mers” a legislației electorale, prin ordonanțe de urgență”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Copreședintele A.U.R. George Simion a condamnat faptul că partidele politice parlamentare au modificat legislația electorală în acord cu propriile interese și  că sunt finanțate atât în timpul, cât și în afara campaniei electorale din bugetul de stat, aspect inadmisibil. El a reclamat că în timp ce partidele noi se finanțează din mici cotizații ale membrilor și simpatizanților, partidele parlamentare și-au asigurat fonduri generoase din bugetul de stat.

Partidele își fac legi, își dau privilegii, sunt singurele care au dreptul să aibă reprezentanți în secțiile de votare. Este o luptă inegală cu acești mastodonți din politica noastră care caută să-și păstreze privilegiile”, a declarat George Simion.

Copreședintele A.U.R. Claudiu Târziu a afirmat, la rândul său, că actuala clasă politică se face vinovată, pe de o parte, de blocarea înnoirii ei, printr-o legislație viciată, și, pe de altă parte, de crearea unei atmosfere de silă și respingere a politicii din partea electoratului, prin prestația ei din ultimele decenii.

După ce PNL a criticat ani de zile practica PSD lipsită de onoare de a schimba regulile în timpul jocului, în funcție de interesele de moment, când a ajuns la putere, a procedat exact în același fel”, a menționat Claudiu Târziu.

Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate este neconstituțională pentru că restrânge drepturile electorale și ridică bariere administrative în exercitarea dreptului de a candida. Astfel, ordonanța prevede că persoanele care pot strânge semnături sunt doar cele nominalizate de partid. De asemenea, pragurile de semnături rămân inaccesibile pentru forțele politice noi, din afara sistemului sau pentru candidații independenți. Timpul alocat procedurii de strângere de semnături a fost mult redus, ceea ce reprezintă încă un dezavantaj major pentru competitorii politici noi.

Cele două partide conservatoare solicită revizuirea din temelii a legislației electorale și coborârea pragului electoral. În acest sens, cele două partide vor analiza actualul cadru legislativ electoral, inclusiv Legea de finanțare a partidelor politice, și vor propune în spațiul public o serie de măsuri în concordanță cu normele funcționale ale democrației și statului de drept.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Un tânăr român originar din Covasna: "Ungaria este prezentă activ acolo unde statul român a cedat sau a evitat să-și exercite puterea!"

joi feb. 20 , 2020
Conducerea A.U.R. a luat atitudine față de declarațiile șefului CNCD, Asztalos Csaba, și a făcut un apel către președintele României, de a nu ceda în fața presiunilor UDMR și a împiedica prin mijloacele care îi stau la dispoziție modificările aduse Codului Administrativ. În cadrul unei conferințe de presă organizate joi, […]

Poate vă place și:

libris.ro