Pentru care motiv primarul Oradei, Ilie Bolojan, a decis să mute statuile lui Mihai Viteazul şi Emanoil Gojdu din centrul oraşului într-un fost cimitir, dacă nu să-i pupe în fund pe iredentiştii din UDMR?

Nicoleta Ploscaru, un politician constănțean mai puțin cunoscut la nivel național, publică pe site-ul său personal un articol fulminant legat de motivele care stau în spatele mutării statuilor lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea și cea a lui Emanuil Gojdu, un articol intitulat sugestiv: „Se vrea o Catalonia în Ardeal. Idioţii utili lucrează pentru spargerea României şi izolarea Constanţei”.

S-a scris destul de mult în perioada aceea când a fost îndepărtată statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea de către primarul Ilie Bolojan, atât despre antiromânismul său, cât și despre cum a îndepărtat rând pe rând, aparent inexplicabil, mai multe dintre reperele identitare românești din zona centrală din Oradea.

Citiți și: Cinism extrem din partea UDMR: “Politicienii UDMR urăsc limba română, o doresc alungată chiar din limbajul semnelor pentru persoanele cu deficiențe de auz”

Potrivit Nicoletei Ploscaru, politician din Constanța, unii „primari se tot gudură pe lângă udemerişti ca să aibă majorităţi de 2/3 în consiliile locale, necesare conform legii pentru decizii privind patrimoniul. Pentru care motiv primarul Oradei, Ilie Bolojan, a decis să mute statuile lui Mihai Viteazul şi Emanoil Gojdu din centrul oraşului într-un fost cimitir, dacă nu să-i pupe în fund pe iredentiştii din UDMR?„.

Referindu-se la Alianţa Vestului, Nicoleta Ploscaru se întreabă „în folosul cui este iresponsabila” manifestare a celor trei primari care au „speriat” Vestul cu „supărarea” lor anti-București. În cazul primarului Ilie Bolojan de la Oradea, Nicoleta Ploscaru constată cât poate fi acesta de „ipocrit” și de „tupeist”:

La fel de ipocrit şi impertinent este Ilie Bolojan. Şi el se dă primar ardelean oprimat de Bucureştiul ineficient. Însă acest individ a fost el însuşi „Bucureşti”, pentru că a fost secretar general al Guvernului Tăriceanu şi îi treceau toate prin mână. Înainte de aceasta Bolojan a fost prefect de Bihor, adică reprezentant al Guvernului României în judeţul respectiv. Cum vine asta? Omul suferă de sindromul personalităţii multiple ca Emil Boc? Adică personalitatea numărul 3, Ilie Bolojan bucureşteanul, oprimă Oradea ca prefect şi secretar general al Guvernului, iar personalitatea numărul 8, Ilie Bolojan primarul ardelean harnic, cinstit şi eficient, salvează Oradea de incompetentul Bolojan nr 3, demnitarul regăţean, hoţ şi incompetent de la Bucureşti? „, mai scrie Nicoleta Ploscaru

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns