Pentru care motiv primarul Oradei, Ilie Bolojan, a decis să mute statuile lui Mihai Viteazul şi Emanoil Gojdu din centrul oraşului într-un fost cimitir, dacă nu să-i pupe în fund pe iredentiştii din UDMR?

Nicoleta Ploscaru, un politician constănțean mai puțin cunoscut la nivel național, publică pe site-ul său personal un articol fulminant legat de motivele care stau în spatele mutării statuilor lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea și cea a lui Emanuil Gojdu, un articol intitulat sugestiv: “Se vrea o Catalonia în Ardeal. Idioţii utili lucrează pentru spargerea României şi izolarea Constanţei”.

S-a scris destul de mult în perioada aceea când a fost îndepărtată statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea de către primarul Ilie Bolojan, atât despre antiromânismul său, cât și despre cum a îndepărtat rând pe rând, aparent inexplicabil, mai multe dintre reperele identitare românești din zona centrală din Oradea.

Citiți și: Cinism extrem din partea UDMR: “Politicienii UDMR urăsc limba română, o doresc alungată chiar din limbajul semnelor pentru persoanele cu deficiențe de auz”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Potrivit Nicoletei Ploscaru, politician din Constanța, unii “primari se tot gudură pe lângă udemerişti ca să aibă majorităţi de 2/3 în consiliile locale, necesare conform legii pentru decizii privind patrimoniul. Pentru care motiv primarul Oradei, Ilie Bolojan, a decis să mute statuile lui Mihai Viteazul şi Emanoil Gojdu din centrul oraşului într-un fost cimitir, dacă nu să-i pupe în fund pe iredentiştii din UDMR?“.

Referindu-se la Alianţa Vestului, Nicoleta Ploscaru se întreabă “în folosul cui este iresponsabila” manifestare a celor trei primari care au “speriat” Vestul cu “supărarea” lor anti-București. În cazul primarului Ilie Bolojan de la Oradea, Nicoleta Ploscaru constată cât poate fi acesta de “ipocrit” și de “tupeist”:

La fel de ipocrit şi impertinent este Ilie Bolojan. Şi el se dă primar ardelean oprimat de Bucureştiul ineficient. Însă acest individ a fost el însuşi „Bucureşti”, pentru că a fost secretar general al Guvernului Tăriceanu şi îi treceau toate prin mână. Înainte de aceasta Bolojan a fost prefect de Bihor, adică reprezentant al Guvernului României în judeţul respectiv. Cum vine asta? Omul suferă de sindromul personalităţii multiple ca Emil Boc? Adică personalitatea numărul 3, Ilie Bolojan bucureşteanul, oprimă Oradea ca prefect şi secretar general al Guvernului, iar personalitatea numărul 8, Ilie Bolojan primarul ardelean harnic, cinstit şi eficient, salvează Oradea de incompetentul Bolojan nr 3, demnitarul regăţean, hoţ şi incompetent de la Bucureşti? “, mai scrie Nicoleta Ploscaru

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

A fost îndepărtat Al. I. Cuza pentru că pregătea o acțiune militară românească de eliberare a Ardealului?

mie feb. 26 , 2020
În volumul intitulat “România și sfârșitul Europei – Amintiri din Țara pierdută”, o carte șocantă, care developează o cu totul altă imagine fotografică asupra istoriei pe care o cunoșteam din manualele oficiale de istorie, prințul Mihail Sturdza oferă niște informații cu adevărat halucinante. Mihail Sturdza este nepotul pe linie paternă […]
A fost îndepărtat A.I. Cuza pentru că pregătea o acțiune militară de eliberare a Ardealului?

Poate vă place și:

libris.ro