Adoptarea Pactului Ecologic European Green Deal comportă costuri uriașe pentru România, atât în plan social, cât și în plan economic, una dintre măsuri fiind închiderea minelor, respectiv concedierea a 15.000 de mineri, iar alta – plata suplimentară, de 40 de miliarde de euro, din partea României. Despre aceste aspecte a vorbit joi, într-o conferință de presă, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Claudiu Târziu.
„Green Deal este un pact european care urmărește să reducă emisiile de carbon până la nivelul la care ele pot fi absorbite natural în totalitate, trecerea de la producerea de energie prin mijloace clasice, considerate foarte poluante, cum ar fi termocentralele, la producerea de energie verde. Există costuri asumate și concretizate, dar și sociale, despre care se vorbește foarte puțin – România ar trebui să închidă minele din Valea Jiului, din Oltenia, și să concedieze 15.000 de mineri. Ce se va întâmpla cu acești oameni în următoriii ani, dacă planul va fi dus la îndeplinire? Nu ne spune nimeni? De unde vor fi scoși banii? Nu ne spune nimeni. Guvernul nu are timp să se preocupe, pentru că e unul de provizorat, e interesat numai să declanșeze alegeri anticipate, nu să rezolve problemele concrete și dureroase ale țării”, a declarat copreședintele A.U.R.
În acest context, Alianța pentru Unirea Românilor solicită președintelui Klaus Iohannis, premierului și parlamentarilor să întocmească un plan de acțiune și să poarte negocieri cu Comisia Europeană, astfel încât România să evite intrarea într-o criză socială și economică pentru „un moft” pe marginea căruia nici măcar nu au fost inițiate dezbateri publice.
La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Leave a Comment