Ce înseamnă Green Deal pentru Romania? 15.000 de mineri concediați, costuri suplimentare de 40 de miliarde de euro


Adoptarea Pactului Ecologic European Green Deal comportă costuri uriașe pentru România, atât în plan social, cât și în plan economic, una dintre măsuri fiind închiderea minelor, respectiv concedierea a 15.000 de mineri, iar alta – plata suplimentară, de 40 de miliarde de euro, din partea României. Despre aceste aspecte a vorbit joi, într-o conferință de presă, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Claudiu Târziu.


Green Deal este un pact european care urmărește să reducă emisiile de carbon până la nivelul la care ele pot fi absorbite natural în totalitate, trecerea de la producerea de energie prin mijloace clasice, considerate foarte poluante, cum ar fi termocentralele, la producerea de energie verde. Există costuri asumate și concretizate, dar și sociale, despre care se vorbește foarte puțin – România ar trebui să închidă minele din Valea Jiului, din Oltenia, și să concedieze 15.000 de mineri. Ce se va întâmpla cu acești oameni în următoriii ani, dacă planul va fi dus la îndeplinire? Nu ne spune nimeni? De unde vor fi scoși banii? Nu ne spune nimeni. Guvernul nu are timp să se preocupe, pentru că e unul de provizorat, e interesat numai să declanșeze alegeri anticipate, nu să rezolve problemele concrete și dureroase ale țării”, a declarat copreședintele A.U.R.

În acest context, Alianța pentru Unirea Românilor solicită președintelui Klaus Iohannis, premierului și parlamentarilor să întocmească un plan de acțiune și să poarte negocieri cu Comisia Europeană, astfel încât România să evite intrarea într-o criză socială și economică pentru „un moft” pe marginea căruia nici măcar nu au fost inițiate dezbateri publice.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns