RSS

Ecaterina Teodoroiu, omagiată la…

Asociația culturală …

Supliment al revistei MAGAZIN CR…

Noul număr al suplim…

De ce Eminescu de Ziua Culturii …

de Claudiu Dumitrach…

Echipa nostră de la Târgu-Jiu a …

Biserica “Izvorul Tă…

Ecaterina Teodoroiu sărbătorită …

Se împlinesc în aces…

Glasul.info din nou cenzurat dup…

Fandel Mihai, redact…

15 ianuarie 2022, a X-a ediție a…

Începând cu ora 12.0…

CERERE DE DEMISIE A CELOR RĂSPUN…

CĂTRE: Membrii Guver…

Discriminare etnică îndreptată î…

Doar plățile indemni…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Ce înseamnă Green Deal pentru Romania? 15.000 de mineri concediați, costuri suplimentare de 40 de miliarde de euro

Print Friendly, PDF & Email

Adoptarea Pactului Ecologic European Green Deal comportă costuri uriașe pentru România, atât în plan social, cât și în plan economic, una dintre măsuri fiind închiderea minelor, respectiv concedierea a 15.000 de mineri, iar alta – plata suplimentară, de 40 de miliarde de euro, din partea României. Despre aceste aspecte a vorbit joi, într-o conferință de presă, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Claudiu Târziu.


Green Deal este un pact european care urmărește să reducă emisiile de carbon până la nivelul la care ele pot fi absorbite natural în totalitate, trecerea de la producerea de energie prin mijloace clasice, considerate foarte poluante, cum ar fi termocentralele, la producerea de energie verde. Există costuri asumate și concretizate, dar și sociale, despre care se vorbește foarte puțin – România ar trebui să închidă minele din Valea Jiului, din Oltenia, și să concedieze 15.000 de mineri. Ce se va întâmpla cu acești oameni în următoriii ani, dacă planul va fi dus la îndeplinire? Nu ne spune nimeni? De unde vor fi scoși banii? Nu ne spune nimeni. Guvernul nu are timp să se preocupe, pentru că e unul de provizorat, e interesat numai să declanșeze alegeri anticipate, nu să rezolve problemele concrete și dureroase ale țării”, a declarat copreședintele A.U.R.

În acest context, Alianța pentru Unirea Românilor solicită președintelui Klaus Iohannis, premierului și parlamentarilor să întocmească un plan de acțiune și să poarte negocieri cu Comisia Europeană, astfel încât România să evite intrarea într-o criză socială și economică pentru „un moft” pe marginea căruia nici măcar nu au fost inițiate dezbateri publice.

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version