Site icon Glasul.info

(VIDEO) Germania face termocentrale noi pe cărbune, iar ministerul mediului din Germania finanțează ONG-uri din România care cer închiderea termocentralelor românești, pe motiv de poluare?

Trebuie să spunem din start că apreciem orice iniţiativă cetăţenească, civică, care îşi propune să schimbe fie şi câtuşi de puţin în bine această ţară. Însă trebuie din păcate să recunoaştem că în ultimele două trei decenii, în România au apărut şi tot felul de zănatici care nu doar că nu schimbă ţara în bine, ci mai tare o afundă şi îi leagă pietre de moară de gât.

Cu precădere tineri din anumite ONG-uri ecologiste, fie din ignoranță, fie din interes, se avântă într-un soi de “cruciade” antiromâneşti, fiind finanţaţi din spate din ţări care fac pe teritoriul lor fix pe dos faţă de cum ne îndeamnă pe noi, şi asta la nivel oficial, la nivel de politici de stat.


Germania face termocentrale noi pe cărbune, iar ministerul mediului din Germania finanțează ONG-uri din România care cer închiderea termocentralelor românești, pe motiv de poluare? Păi, cine cade de fazan în situația de față? României îi este interzis tocmai ceea ce Germania implementează la nivel de politică de stat!!??


Nicolae Ivăniși, jurnalist, publicist gorjean și președinte al Alternativei pentru Demnitate Națională (ADN) Gorj, Foto: captură foto Facebook – Sabotorii Gorjului

Invitat prin cine știe ce accident fericit (n.r. pentru noi românii) în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții ONG-ului „Bankwatch România”, un ONG finanțat de Ministerul Mediului din Germania, un ONG venit la Târgu Jiu pentru a convinge societatea civilă de necesitatea închiderii mineritului pe cărbune și implicit a Complexului Energetic Oltenia, al doilea producător de energie al țării, Nicolae Ivăniși, jurnalist, publicist gorjean și președinte al Alternativei pentru Demnitate Națională (ADN) Gorj, a ținut un discurs fulminant acum două săptămâni în fața acestor ONG-iști care își doresc distrugerea definitivă a mineritului din această parte a țării, potrivit activenews.ro.

Redăm un fragment din discursul domnului Nicolae Ivăniși, în fața unui ONG finanțat de Ministerul Mediului din Germania, care cere închiderea termocentralelor românești, pe motiv de poluare, și asta în timp ce Germania tocmai își deschide noi termocentrale pe bază de cărbune și pregătește noi exploatări carbonifere:

“… sunteți înființați în 2012, la București. Bine, e arhicunoscut faptul că Bankwatch funcționează de ani de zile. Sunteți doar o structură efectiv, sau doar o anexă a Bankwatch la nivel european, finanțați de Ministerul Mediului din Germania. O bună parte din bani vă vin de acolo.

Germania este țara care la acest moment își prelungește până în 2038 acordul pentru exploatare de cărbune și cumpără și niște terenuri în Germania, să decoperteze, să exploateze cărbune în continuare.

Pe noi pe români, fiind așa la baștină mai ghiocei, mai trădători, mai nărozi chiar putem spune, veniți și ne închideți hidroncetrala pe Jiu o dată, pe pretextul că moare vipera de sete, că acolo-i drumul viperei, că așa am înțeles… După ce investim 170 de milioane de euro, mare atenție!  Adică nu mai putem să dăm 20.000, să-i facem adăpătoare, din cupru, din alamă, cred că le putem pune și din platină, dacă ne chinuiam puțin.

Eu nu am nimic împotrivă în a ne spune despre poluare și așa mai departe. Dar a vinde prostie nu este OK. Este o faptă foarte gravă, în opinia mea. Urmăriți că v-a judecat, la vremea aceea, la același complet de judecată care după patru ani a închis Cariera Roșia, tot pe acțiune Bankwatch. A retras autorizația de mediu.

De ce? Poluează și asta! Ce să mai înțeleg eu atunci, dacă tu, Germania, mai deschizi o centrală, și știm foarte bine, aceasta funcționează între 35 și 45 de ani? Dar în schimb, îți trimit ție, România, ONG-uri finanțate de tine, români, păcat de voi, sincer! Veniți și promovați aceste lucruri, știți cum le puneți? Exact cu dosul în jos. Nu este normal ce se întâmplă.

Greenpeace-ul, pe partea cealaltă, îmi dă în judecată Termocentrala Rovinari. S-o închidă și pe aia, pentru că ne poluează. Iar tu, România, care produceai energie de o viață, imporți energie din Ungaria.

Sunteți cu toții români, m-am uitat cum vorbesc ăștia mici, habar nu au ce au spun. Eu înțeleg, s-au organizat aici, să avem o discuție, să vă promovați voi aceste mizerii, în opinia mea. Sunt totuși gorjean din ăla de la baștină, și asist așa cum au venit tot felul de promotori, de astfel de toxine în spațiul public.

Nimeni nu este împotriva retehnologizării, mare atenție, doamne ferește, dar când eu văd că SUA s-a întors în anul 1975, ca și cantitate de exploatare de cărbune, când văd ce face Japonia, când văd chiar și Germania, care vă finanțează pe voi, și tu vii la mine, în Gorj, pentru că avem niște dobitoci de lideri politici care nu sunt în stare să ne apere, să ne reprezinte cu demnitate, așa cum se cuvine, și veniți voi să ne închideți definitiv, să nu mai producem absolut nimic!”

Exit mobile version