M-am trezit de curând întrebat de către niște tineri ce-i de făcut pentru redresarea Țării și ce ar putea să facă ei la nivel individual, pentru că deja se vede cu ochiul liber că treburile merg într-o direcție tare greșită la noi în România. Sincer să fiu m-am simțit puțin descumpănit, ca și cum aș fi fi intrat pe niște nisipuri mișcătoare.
Și totuși eram dator cu un răspuns. Le-am răspuns că fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima, iar la nivel individual singurul lucru pe care au mai rămas stăpâni mare parte dintre români este propriul portofel. Așa că nu te obligă nimeni să cumperi din supermarketuri, de la multinaționale, etc.
Dacă fiecare dintre români ar conștientiza ceea ce vesticii au conștientizat de multă vreme, adică patriotismul economic, respectiv să cumperi numai de la producătorii naționali, în cazul nostru români, lucrurile astea deja s-ar resimți puțin în economia națională. Ăsta este lucrul cel mai simplu și cel mai eficient totodată cu care noi românii am putea să revindecăm economica locală, pas cu pas.
Aceiași alogeni care ne propovăduiesc nouă că nu e bine să fim naționaliști, fac exact opusul atunci când este vorba de interesele lor identitare, naționale:
“Clotilde Armand: Acasă, la București, fac cumpărături dintr-un supermarket deținut de francezi, operatorul meu de telefonie și compania de apă sunt franceze. Plătesc factura la gaze la o multinațională franceză, printr-o bancă franceză, desigur”, scrie activenews.ro
Repet, la nivel individual suntem niște biete furnicuțe, care nu contăm prea mult în ecuația totală. Dar dacă toate aceste furnicuțe se trezesc și lucrează într-un efort comun și sincronizat, efectele vă vor surprinde.
Deci, în concluzie, sfatul meu este să nu lăsați să treacă nici măcar o zi fără să faceți ceva, oricât de mic, pentru țara asta. Și să trăiți ca și cum fiecare zi e ultima, cu grija că trebuie să faceți ceva pentru a ridica această țară. Doamne ajută!
PS: Observăm mai nou cum tot felul de specimene controversate din societatea actuală se opintesc să lovească în produsele românești și în producătorii români, cu o sete și cu o înverșunare deosebit de suspecte. (n.r. vezi Andrei Caramitru: 50% din legumele românești au pesticide, în vreme ce doar 1% din legumele de import conțin pesticide)
Dacă s-a ajuns ca niște așa ziși politicieni să ne spună că până și “ideea de a cumpăra produse românești este o conspirație a rușilor”, atunci trăim într-o lume tare nebună. Atunci, prin analogie, ceea ce face colega neobolșevică din USR, Clotilde Armand, care cumpără produse și servicii numai de la francezi, o fi tot o conspirație a rușilor?
Analizați, gândiți, nu vă mai lăsați furajați de propaganda abjectă. Gândiți-vă la verdețurile, legumele şi fructele din grădina bunicilor sau de la rudele voastre de la țară, mai ales din zonele foarte îndepărtate de marile așezări urbane: câte pesticide credeți că văd acolo roadele din grădinile lor? Cântăriți bine cu privire la cine vrea binele, și la cine vrea răul poporului român…