RSS

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

Afacerile imobiliare ale băiatul…

Afacerile imobiliare…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoș…

Victimele torționarilor care au …

Oscrisoare în exclus…

Fostul deținut politic, Vasile A…

Afost condamnat în 1…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Ne întreabă tinerii: “Ce-i de făcut pentru redresarea Țării?”

Print Friendly, PDF & Email

M-am trezit de curând întrebat de către niște tineri ce-i de făcut pentru redresarea Țării și ce ar putea să facă ei la nivel individual, pentru că deja se vede cu ochiul liber că treburile merg într-o direcție tare greșită la noi în România. Sincer să fiu m-am simțit puțin descumpănit, ca și cum aș fi fi intrat pe niște nisipuri mișcătoare.

Și totuși eram dator cu un răspuns. Le-am răspuns că fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima, iar la nivel individual singurul lucru pe care au mai rămas stăpâni mare parte dintre români este propriul portofel. Așa că nu te obligă nimeni să cumperi din supermarketuri, de la multinaționale, etc.


Dacă fiecare dintre români ar conștientiza ceea ce vesticii au conștientizat de multă vreme, adică patriotismul economic, respectiv să cumperi numai de la producătorii naționali, în cazul nostru români, lucrurile astea deja s-ar resimți puțin în economia națională. Ăsta este lucrul cel mai simplu și cel mai eficient totodată cu care noi românii am putea să revindecăm economica locală, pas cu pas.


Aceiași alogeni care ne propovăduiesc nouă că nu e bine să fim naționaliști, fac exact opusul atunci când este vorba de interesele lor identitare, naționale:

“Clotilde Armand: Acasă, la București, fac cumpărături dintr-un supermarket deținut de francezi, operatorul meu de telefonie și compania de apă sunt franceze. Plătesc factura la gaze la o multinațională franceză, printr-o bancă franceză, desigur”, scrie activenews.ro

Repet, la nivel individual suntem niște biete furnicuțe, care nu contăm prea mult în ecuația totală. Dar dacă toate aceste furnicuțe se trezesc și lucrează într-un efort comun și sincronizat, efectele vă vor surprinde.

Deci, în concluzie, sfatul meu este să nu lăsați să treacă nici măcar o zi fără să faceți ceva, oricât de mic, pentru țara asta. Și să trăiți ca și cum fiecare zi e ultima, cu grija că trebuie să faceți ceva pentru a ridica această țară. Doamne ajută!

PS: Observăm mai nou cum tot felul de specimene controversate din societatea actuală se opintesc să lovească în produsele românești și în producătorii români, cu o sete și cu o înverșunare deosebit de suspecte. (n.r. vezi Andrei Caramitru: 50% din legumele românești au pesticide, în vreme ce doar 1% din legumele de import conțin pesticide)

Dacă s-a ajuns ca niște așa ziși politicieni să ne spună că până și “ideea de a cumpăra produse românești este o conspirație a rușilor”, atunci trăim într-o lume tare nebună. Atunci, prin analogie, ceea ce face colega neobolșevică din USR, Clotilde Armand, care cumpără produse și servicii numai de la francezi, o fi tot o conspirație a rușilor?

Analizați, gândiți, nu vă mai lăsați furajați de propaganda abjectă. Gândiți-vă la verdețurile, legumele şi fructele din grădina bunicilor sau de la rudele voastre de la țară, mai ales din zonele foarte îndepărtate de marile așezări urbane: câte pesticide credeți că văd acolo roadele din grădinile lor? Cântăriți bine cu privire la cine vrea binele, și la cine vrea răul poporului român…

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info