Categories: CMR

Românii din SUA: „Românii s-au găsit fără apărare în fața unui atac direct al minorității maghiare”

Domnul Mircea Popescupreședintele Consiliului Mondial Român (n.r. WORLD ROMANIAN COUNCIL, cu sediul în Atlanta, Georgia, SUA), critică pe blogul său în termeni foarte duri „dezinteresul și incapacitatea conducerii Parlamentului” din România cu privire la adoptarea tacită în Camera Deputaților a unei legi antinaționale privind autonomia Ținutului Secuiesc, și consideră că obligatoriu ar fi ca Președintele Camerei să-și dea demisia imediat.

Redăm integral mesajul domnului Mircea Popescu, o luare de atitudine dură împotriva a ceea ce s-a putut întâmpla de curând în Parlamentul României:

„Pentru adoptarea tacită în Camera Deputaților a unei legi antinaționale privind autonomia Ținutului Secuiesc, normal, obligatoriu ar fi ca Președintele Camerei să-și dea demisia imediat. Degeaba caută scuze dl. Ciolacu, el trebuie să-și asume responsabilitatea acestei rușini.

Nu știu ce intenții are PSD în această direcție, nu știu dacă îl va mai menține în fruntea partidului, este treaba PSD-iștilor să-și regleze conturile interne, dar din punctul de vedere al alegătorului român, lipsa de implicare și vigilență a șefului Parlamentului este impardonabilă și nu poate trece neamendată.

Instituția fundamentală a statului care reprezintă poporul român a fost prinsă cu garda jos.
Românii s-au găsit fără apărare în fața unui atac direct al minorității maghiare.

Nu mai are importanță că va exista opoziția Senatului. Răul a fost făcut. Conducerea Parlamentului, dovedindu-și dezinteresul și incapacitatea, trebuie schimbată.

Cum spuneam, nu știu ce frământări interne vor avea loc la PSD. Dar electoratul român va taxa starea de non-combat arătată pentru apărarea unor interese naționale. Românul poate ierta multe, dar nu ceva care ține de ființa națională.

Fără niște măsuri drastice pe linie de partid și fără o cotitură definitivă spre elementul național, nu este exclusă o cădere atât de dramatică a PSD-ului, astfel încât să devină un actoraș fără importanță pe eșichierul politic românesc.Dar mai are PSD cadre competente și credibile?”, a scris domnul Mircea Popescu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

14 ore ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o zi ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

2 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

3 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago