Românii din SUA: “Românii s-au găsit fără apărare în fața unui atac direct al minorității maghiare”

Domnul Mircea Popescupreședintele Consiliului Mondial Român (n.r. WORLD ROMANIAN COUNCIL, cu sediul în Atlanta, Georgia, SUA), critică pe blogul său în termeni foarte duri “dezinteresul și incapacitatea conducerii Parlamentului” din România cu privire la adoptarea tacită în Camera Deputaților a unei legi antinaționale privind autonomia Ținutului Secuiesc, și consideră că obligatoriu ar fi ca Președintele Camerei să-și dea demisia imediat.

Redăm integral mesajul domnului Mircea Popescu, o luare de atitudine dură împotriva a ceea ce s-a putut întâmpla de curând în Parlamentul României:

“Pentru adoptarea tacită în Camera Deputaților a unei legi antinaționale privind autonomia Ținutului Secuiesc, normal, obligatoriu ar fi ca Președintele Camerei să-și dea demisia imediat. Degeaba caută scuze dl. Ciolacu, el trebuie să-și asume responsabilitatea acestei rușini.

Nu știu ce intenții are PSD în această direcție, nu știu dacă îl va mai menține în fruntea partidului, este treaba PSD-iștilor să-și regleze conturile interne, dar din punctul de vedere al alegătorului român, lipsa de implicare și vigilență a șefului Parlamentului este impardonabilă și nu poate trece neamendată.

Instituția fundamentală a statului care reprezintă poporul român a fost prinsă cu garda jos.
Românii s-au găsit fără apărare în fața unui atac direct al minorității maghiare.

Nu mai are importanță că va exista opoziția Senatului. Răul a fost făcut. Conducerea Parlamentului, dovedindu-și dezinteresul și incapacitatea, trebuie schimbată.

Cum spuneam, nu știu ce frământări interne vor avea loc la PSD. Dar electoratul român va taxa starea de non-combat arătată pentru apărarea unor interese naționale. Românul poate ierta multe, dar nu ceva care ține de ființa națională.

Fără niște măsuri drastice pe linie de partid și fără o cotitură definitivă spre elementul național, nu este exclusă o cădere atât de dramatică a PSD-ului, astfel încât să devină un actoraș fără importanță pe eșichierul politic românesc.Dar mai are PSD cadre competente și credibile?”, a scris domnul Mircea Popescu


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]