La Valea Uzului, acum un an, de Ziua Eroilor, Ziua Dreptății.
După o campanie de trei luni de zile desfăsurată pe internet, începută în luna martie, după ce am fost la Dărmănești si la Valea Uzului, în mai, să stau de vorbă cu domnul primar Constantin Toma, care a ridicat Monumentul si Crucile Eroilor Armatei Române în Cimitirul internațional al Eroilor Valea Uzului, reinstaurând astfel caracterul inițial al acestui Cimitir, m-am aflat în mijlocul oamenilor veniți din toată Țara, în acest loc sfânt al României, Valea Uzului, Valea din mijlocul Munților Biruinței noastre.
Am un Respect deosebit pentru fiecare român care a fost atunci alături de Eroii Neamului, care a făcut Scut de năScut Român, în jurul Jertfei acestor Eroi, pentru acest Pământ! Atunci, fiecare om a simțit adânc, până-n prăsele, Sufletul Neamului, a simțit până-n adâncul Inimii, lupta din tranșeele Istoriei dusă de țăranii Oștirii rânduite de Dumnezeu să apere Rânduirea Lui pe aceste meleaguri.
Să vezi cu ochii tăi, Mulțimea lăcrimând pentru Eroi, este cu adevărărat încă o Pagină de Istorie ce nu se poate uita.
Este unul dintre rarele momente când Poporul se află pe Linia Neamului Românesc. Un Freamăt străbătate din Vechime si înfruntă aceste vremuri; este Freamătul ce nu poate fi oprit si nici explicat de cei trecători.
Dar noi îl înțelegem, noi cei care mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc. Valea Uzului este un Loc ce ne cheamă, Locul din creierii munților din care Eroii ies din Pământ spre a ne spune că Suntem. Suntem aici de la Începutul veacurilor și până la sfârșitul lor.
Autor: Mihai Tîrnoveanu
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment