Să vezi cu ochii tăi, Mulțimea lăcrimând pentru Eroi, este cu adevărărat încă o Pagină de Istorie ce nu se poate uita

La Valea Uzului, acum un an, de Ziua Eroilor, Ziua Dreptății.
După o campanie de trei luni de zile desfăsurată pe internet, începută în luna martie, după ce am fost la Dărmănești si la Valea Uzului, în mai, să stau de vorbă cu domnul primar Constantin Toma, care a ridicat Monumentul si Crucile Eroilor Armatei Române în Cimitirul internațional al Eroilor Valea Uzului, reinstaurând astfel caracterul inițial al acestui Cimitir, m-am aflat în mijlocul oamenilor veniți din toată Țara, în acest loc sfânt al României, Valea Uzului, Valea din mijlocul Munților Biruinței noastre.

Am un Respect deosebit pentru fiecare român care a fost atunci alături de Eroii Neamului, care a făcut Scut de năScut Român, în jurul Jertfei acestor Eroi, pentru acest Pământ! Atunci, fiecare om a simțit adânc, până-n prăsele, Sufletul Neamului, a simțit până-n adâncul Inimii, lupta din tranșeele Istoriei dusă de țăranii Oștirii rânduite de Dumnezeu să apere Rânduirea Lui pe aceste meleaguri.
Să vezi cu ochii tăi, Mulțimea lăcrimând pentru Eroi, este cu adevărărat încă o Pagină de Istorie ce nu se poate uita.

Este unul dintre rarele momente când Poporul se află pe Linia Neamului Românesc. Un Freamăt străbătate din Vechime si înfruntă aceste vremuri; este Freamătul ce nu poate fi oprit si nici explicat de cei trecători.

Mesaj de pe granița de nord-vest la Crucile Eroilor Armatei Române de la Valea Uzului
Mesaj de pe granița de nord-vest la Crucile Eroilor Armatei Române de la Valea Uzului

Dar noi îl înțelegem, noi cei care mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc. Valea Uzului este un Loc ce ne cheamă, Locul din creierii munților din care Eroii ies din Pământ spre a ne spune că Suntem. Suntem aici de la Începutul veacurilor și până la sfârșitul lor.

apiland.ro

Autor: Mihai Tîrnoveanu


About the Author

Mihai Tirnoveanu
Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]