Site icon Glasul.info

Atac la identitatea românească: au smuls doar placa cu însemnele românești de pe o grădiniță din Carei

La Carei, în județul Satu Mare, ziua de 4 iunie a.c. a fost sărbătorită prin sfințirea steagurilor și ansamblului reabilitat al Eroului Național Avram Iancu de la Carei, precum și prin marcarea Centenarului Tratatului Trianon (n.r. vezi Sfințirea steagurilor și ansamblului reabilitat al Eroului Național Avram Iancu de la Carei. Marcarea Centenarului Tratatului Trianon).

La scurtă vreme după aceste manifestări, după doar câteva zile, de pe zidul exterior al clădirii Grădiniței cu program prelungit de pe lângă Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Carei a dispărut  placa cu înscrisuri în limba română. DOAR placa cu înscrisuri în limba română, pentru că sub ea mai exista una identică, cu înscrisuri în limba maghiară.

Imagine cu clădirea grădiniței înainte de furtul plăcii cu înscrisuri în limba română, Foto: buletindecarei.ro
Imagine cu clădirea grădiniței înainte de furtul plăcii cu înscrisuri în limba română, Foto: buletindecarei.ro 

“De pe clădirea Grădiniței cu program prelungit de pe lângă Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Carei a dispărut  doar placa cu înscrisuri în limba română. Grădinița se află pe strada Titulescu. După cum se poate observa, șuruburile de fixare sunt la locul lor deci nu a căzut așa cum motivează propagandiștii de partid din Primăria Carei atunci când se petrec astfel de acțiuni.

La fel ca în cazul înscrisurilor antiKovacs de pe clădirile din Carei în anul 2013 sau al vandalizării plăcii de la bustul lui Avram Iancu din august 2014, puțin probabil ca să se facă cunoscut  numele tâlharului. De fapt și de pe clădirea Primăriei Carei au dispărut fără urmă plăcile oficiale cu însemnele statului român.

(…) Astfel de acțiuni provocatoare au loc pentru a abate  atenția de la gravele nereguli ce au loc în administrația Kovacs-Keizer-Beko, nereguli ce au sprijin politic. Încă nu a fost făcut public rezultatul auditului Camerei de Conturi privind cheltuielile din Starea de Urgență, nu au fost postate pe site ul Primăriei Carei achizițiile publice pe anul în curs iar pe anul 2019 apar doar valoric nu și numele societăților cu care s-au făcut tranzacțiile comerciale.”, scrie și Buletin de Carei

Exit mobile version