Categories: AntiromanismCarei

Atac la identitatea românească: au smuls doar placa cu însemnele românești de pe o grădiniță din Carei

La Carei, în județul Satu Mare, ziua de 4 iunie a.c. a fost sărbătorită prin sfințirea steagurilor și ansamblului reabilitat al Eroului Național Avram Iancu de la Carei, precum și prin marcarea Centenarului Tratatului Trianon (n.r. vezi Sfințirea steagurilor și ansamblului reabilitat al Eroului Național Avram Iancu de la Carei. Marcarea Centenarului Tratatului Trianon).

La scurtă vreme după aceste manifestări, după doar câteva zile, de pe zidul exterior al clădirii Grădiniței cu program prelungit de pe lângă Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Carei a dispărut  placa cu înscrisuri în limba română. DOAR placa cu înscrisuri în limba română, pentru că sub ea mai exista una identică, cu înscrisuri în limba maghiară.

Imagine cu clădirea grădiniței înainte de furtul plăcii cu înscrisuri în limba română, Foto: buletindecarei.ro

„De pe clădirea Grădiniței cu program prelungit de pe lângă Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Carei a dispărut  doar placa cu înscrisuri în limba română. Grădinița se află pe strada Titulescu. După cum se poate observa, șuruburile de fixare sunt la locul lor deci nu a căzut așa cum motivează propagandiștii de partid din Primăria Carei atunci când se petrec astfel de acțiuni.

La fel ca în cazul înscrisurilor antiKovacs de pe clădirile din Carei în anul 2013 sau al vandalizării plăcii de la bustul lui Avram Iancu din august 2014, puțin probabil ca să se facă cunoscut  numele tâlharului. De fapt și de pe clădirea Primăriei Carei au dispărut fără urmă plăcile oficiale cu însemnele statului român.

(…) Astfel de acțiuni provocatoare au loc pentru a abate  atenția de la gravele nereguli ce au loc în administrația Kovacs-Keizer-Beko, nereguli ce au sprijin politic. Încă nu a fost făcut public rezultatul auditului Camerei de Conturi privind cheltuielile din Starea de Urgență, nu au fost postate pe site ul Primăriei Carei achizițiile publice pe anul în curs iar pe anul 2019 apar doar valoric nu și numele societăților cu care s-au făcut tranzacțiile comerciale.”, scrie și Buletin de Carei

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

o zi ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

o zi ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago