La Carei, în județul Satu Mare, ziua de 4 iunie a.c. a fost sărbătorită prin sfințirea steagurilor și ansamblului reabilitat al Eroului Național Avram Iancu de la Carei, precum și prin marcarea Centenarului Tratatului Trianon (n.r. vezi Sfințirea steagurilor și ansamblului reabilitat al Eroului Național Avram Iancu de la Carei. Marcarea Centenarului Tratatului Trianon).
La scurtă vreme după aceste manifestări, după doar câteva zile, de pe zidul exterior al clădirii Grădiniței cu program prelungit de pe lângă Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Carei a dispărut placa cu înscrisuri în limba română. DOAR placa cu înscrisuri în limba română, pentru că sub ea mai exista una identică, cu înscrisuri în limba maghiară.
“De pe clădirea Grădiniței cu program prelungit de pe lângă Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Carei a dispărut doar placa cu înscrisuri în limba română. Grădinița se află pe strada Titulescu. După cum se poate observa, șuruburile de fixare sunt la locul lor deci nu a căzut așa cum motivează propagandiștii de partid din Primăria Carei atunci când se petrec astfel de acțiuni.
La fel ca în cazul înscrisurilor antiKovacs de pe clădirile din Carei în anul 2013 sau al vandalizării plăcii de la bustul lui Avram Iancu din august 2014, puțin probabil ca să se facă cunoscut numele tâlharului. De fapt și de pe clădirea Primăriei Carei au dispărut fără urmă plăcile oficiale cu însemnele statului român.
(…) Astfel de acțiuni provocatoare au loc pentru a abate atenția de la gravele nereguli ce au loc în administrația Kovacs-Keizer-Beko, nereguli ce au sprijin politic. Încă nu a fost făcut public rezultatul auditului Camerei de Conturi privind cheltuielile din Starea de Urgență, nu au fost postate pe site ul Primăriei Carei achizițiile publice pe anul în curs iar pe anul 2019 apar doar valoric nu și numele societăților cu care s-au făcut tranzacțiile comerciale.”, scrie și Buletin de Carei
Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…
Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Leave a Comment