Atac la identitatea românească: au smuls doar placa cu însemnele românești de pe o grădiniță din Carei

La Carei, în județul Satu Mare, ziua de 4 iunie a.c. a fost sărbătorită prin sfințirea steagurilor și ansamblului reabilitat al Eroului Național Avram Iancu de la Carei, precum și prin marcarea Centenarului Tratatului Trianon (n.r. vezi Sfințirea steagurilor și ansamblului reabilitat al Eroului Național Avram Iancu de la Carei. Marcarea Centenarului Tratatului Trianon).

La scurtă vreme după aceste manifestări, după doar câteva zile, de pe zidul exterior al clădirii Grădiniței cu program prelungit de pe lângă Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Carei a dispărut  placa cu înscrisuri în limba română. DOAR placa cu înscrisuri în limba română, pentru că sub ea mai exista una identică, cu înscrisuri în limba maghiară.

Imagine cu clădirea grădiniței înainte de furtul plăcii cu înscrisuri în limba română, Foto: buletindecarei.ro
Imagine cu clădirea grădiniței înainte de furtul plăcii cu înscrisuri în limba română, Foto: buletindecarei.ro 

“De pe clădirea Grădiniței cu program prelungit de pe lângă Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Carei a dispărut  doar placa cu înscrisuri în limba română. Grădinița se află pe strada Titulescu. După cum se poate observa, șuruburile de fixare sunt la locul lor deci nu a căzut așa cum motivează propagandiștii de partid din Primăria Carei atunci când se petrec astfel de acțiuni.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

La fel ca în cazul înscrisurilor antiKovacs de pe clădirile din Carei în anul 2013 sau al vandalizării plăcii de la bustul lui Avram Iancu din august 2014, puțin probabil ca să se facă cunoscut  numele tâlharului. De fapt și de pe clădirea Primăriei Carei au dispărut fără urmă plăcile oficiale cu însemnele statului român.

(…) Astfel de acțiuni provocatoare au loc pentru a abate  atenția de la gravele nereguli ce au loc în administrația Kovacs-Keizer-Beko, nereguli ce au sprijin politic. Încă nu a fost făcut public rezultatul auditului Camerei de Conturi privind cheltuielile din Starea de Urgență, nu au fost postate pe site ul Primăriei Carei achizițiile publice pe anul în curs iar pe anul 2019 apar doar valoric nu și numele societăților cu care s-au făcut tranzacțiile comerciale.”, scrie și Buletin de Carei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Încă un protest împotriva mafiei lemnului

mie iun. 10 , 2020
“Alianța pentru Unirea Românilor organizează sâmbătă 13 iunie, începând cu ora 12, pe strada Austriei din Rădăuți (jud. Suceava), la fabricile Egger si Schweighofer, o manifestație de protest împotriva MAFIEI LEMNULUI care căpușează una din principalele resurse ale țării. Codrii Bucovinei sunt exploatați în mod nesustenabil, fără preocupare față de mediu […]

Poate vă place și:

libris.ro