Potrivit celor mai recente analize Eurostat, nivelul consumului individual raportat pe cap de locuitor din Ungaria s-a situat undeva la abia două treimi din media UE (69%) în anul 2019, asta plasând țara vecină printre cele mai sărace țări din uniune.
În studiul recent efectuat de către Eurostat, au fost analizate raportul dintre puterea de cumpărare a cetățenilor din țările membre UE și indicatorii economici asociați, precum produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor, nivelul consumului individual efectiv pe cap de locuitor și indicii nivelului prețurilor din UE.
În vreme ce Luxemburgul stă cel mai bine dintre țările UE, având cel mai mare PIB pe cap de locuitor dintre cele 37 de țări incluse în analiză, Ungaria se află undeva la coadă, printre ultimele trei țări. Dacă PIB-ul Luxemburgului pe cap de locuitor este de peste două ori și jumătate peste media UE, prin comparație, Bulgaria a avut cel mai mic nivel de PIB pe cap de locuitor. Ungaria nu excelează nici ea prea mult la acest capitol, având de asemenea unul dintre cele mai mici PIB-uri pe cap de locuitor.
Consumul individual real din Ungaria s-a situat abia la două treimi din media UE (69%) în anul 2019. Nivelul de trai a fost mai scăzut doar în două state UE: Bulgaria (59%) și Croația (66%). Toate țările din jurul Ungariei s-au descurcat mai bine, inclusiv țara vecină, România (79%), care este adesea comparată cu Ungaria pe probleme economice, cetățenilor români din Transilvania inoculându-se în mod fals prin propagandă o iluzorie bunăstare economică și socială în Ungaria.
Asta nu “demitizează” Lucian Boia și alți ciraci ai propagandei filomaghiare din România?
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Leave a Comment