Vocea Românească nu poate fi oprită prin pumnul în gură

Fundația maghiară din Harghita care a pierdut în fața mea la CNCD cere Curții de Apel Târgu-Mureș să anuleze hotărârea CNCD și să judece dosarul în fond, emitând deasemenea pretenția ca cererile lor de sancționare să fie admise așa cum au fost enunțate în petiția de anul trecut.
În termen de 25 zile, trebuie așadar, la cererea Curții de Apel Târgu-Mureș, să înaintez Întâmpinarea.

Conform legii, fundația maghiară are într-adevăr dreptul să conteste la Curtea de Apel decizia CNCD, dar invocarea mea în această acțiune de contestare este în mod clar abuzivă. Președintele fundației reclamă si faptul că hotărârea CNCD ar fi fost viciată de prezența prietenilor mei care m-au însoțit anul trecut la audierea comisiei, care ar fi exercitat o ,,vădită presiune asupra membrilor Consiliului Director prezenți la audiere”.

Argumentul acesta este de-a dreptul stupid, solidaritatea pașnică în jurul unor idei se poate exprima oriunde, iar respectivului domn din Harghita, care a fost si el prezent ”în mijlocul nostru” pe holurile instituției, nimeni, nu i-a adresat nici măcar o privire, fiind total ignorat. Audierea mea, deasemenea, nu a fost tulburată în niciun fel. Le mulțumesc pe această cale încă odată, din tot sufletul, tuturor celor care au fost alături de mine atunci, alături de principiul Libertății Acțiunii si Cuvântului Românesc de fapt.

Pe holurile acelei instituții de cenzură care a ales după 10 luni să se debaraseze printr-o soluție tehnică de un caz prea complicat, am înteles încă odată, prin prezența acelor oameni minunați, că Vocea Românească nu poate fi oprită prin pumnul în gură, că Libertatea este asumată de mulți români si că nu putem fi opriți oricâte presiuni s-ar exercita asupra noastră.

Ieri am terminat de făcut primele pachete cu revistele Calea Neamului; vor ajunge în zeci de localități ale Țării, în mâinile a sute de români. Revista se distribuie gratuit si cuprinde acțiunile noastre principale. Fiecare om care primește pachetul este rugat să împartă revistele celor cunoscuți. Să spună tuturor că avem o Cale, un Crez, un Ideal.
Cu noi este Dumnezeu!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

12 ore ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

18 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago