La Belgrad zeci de mii de oameni au ieşit în stradă şi au luat cu asalt Parlamentul

La Belgrad numeroşi cetăţeni aparent susţinători ai opoziţiei au luat cu asalt marți clădirea parlamentului, într-un protest împotriva blocajului planificat de Guvern în capitală, blocaj care urma să înceapă în acest weekend pentru oprirea răspândirea Covid-19. Protestatarii dau vina pe Guvern pentru creşterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri şi nu doresc ca oamenii simpli să suporte măsuri restrictive pentru greşelile făcute de actualul guvern.

“Bătaie mare în centru Belgradului, demonstranţii au pătruns în adunarea sârbă cu torţe, iar poliţia a aruncat gaze lacrimogene asupra tinerilor adunaţi. Lumea nu vrea să fie vaccinata nici carantină şi nu renunţa.”

La Belgrad s-a strigat “Serbia s-a trezit“

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Totul a început cu declaraţia președintele sârb Aleksandar Vucic care a anunţat marți seară, că vor fi introduse măsuri stricte, inclusiv blocarea Belgradului în acest weekend, din cauza numărului în creștere a infecțiilor cu Covid-19.

Acesta a precizat că marți a fost cea mai dificilă zi de la începutul pandemiei, mai exact 13 persoane ar fi murit în ultimele 24 de ore. Aproape 4.000 de persoane s-ar fii dovedit pozitive în urma testului, iar spitalele din Belgrad sunt aproape pline.

Vucic a spus că peste două milioane de oameni vor trebui să fie vaccinați înaintea toamnei pentru că populaţia să fie pregătită pentru posibilul val doi al pandemiei:

„Va trebui să evităm suprapunerea virusurilor covid-19 și gripei de sezon, ceea ce înseamnă că va trebui să vaccinăm peste două milioane de oameni împotriva gripei (de sezon nn).

“Vaccinul va trebui să fie primit de către: armată, poliție, ofițeri de informații, pensionari, copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani și toți oamenii bolnavi cronici. Ne așteptăm la cel mai greu val de Covid-19 în jurul datei de 1 noiembrie. Înainte de aceasta, gripa va începe și trebuie să evităm acest lucru cu orice preț “, a precizat Vucic.

La scurt timp după declaraţia preşedintelui sârbii s-au adunat în fata parlamentului de la Belgrad iar în jurul orei 22.00 au reuşit să rupă cordoanele poliţiei, după care au năvălit în parlamentul sârb. Poliţia a reuşit să restabilească controlul asupra Parlamentului cu ajutorul gazelor lacrimogen.

Oamenii au continuat să protesteze în noapte, ciocniri izolate cu poliţia continuă să aibă loc (la ora publicării articolului), protestatari striga pe străzile Belgradului. Serbia s-a trezit!

Sursa: Războiul Informațional

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Nu vă credem când spuneți că vreți să ne luați Libertatea pentru ”binele” nostru!

joi iul. 9 , 2020
Nu vă credem!Nu vă credem când spuneți că vreți să ne luați Libertatea pentru ”binele” nostru! Izolați-vă voi, plecați, acesta e cel mai mare bine pe care ni l-ați putea face! Plecați cu toții, cu tot cu măștile voastre de bufoni și lasați-ne să respirăm liberi în țara noastră. Voi […]

Poate vă place și:

libris.ro