Categories: Neamul Românesc

Plângere penală împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false

O echipă formată din avocații Diana Iovanovici-Șoșoacă, Iulia Medeleanu și Gabriel Căcescu, ultimii doi din Iași, împreună cu Partidul Neamul Românesc au lucrat la un material de aproximativ 40 de pagini, concretizat într-o plângere penală îndreptată împotriva guvernului, împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false.

Plângerea a fost depusă la sediul DIICOT Iași, acolo unde avocatele Diana Iovanovici-Șoșoacă și Iulia Medeleanu au întâmpinat inițial un pic de ostilitate instituțională cu privire la inițiativa lor, rezolvată potrivit lor imediat după ce au pomenit că este venită și presa afară în stradă.

Este vorba de 11 capete de acuzare împotriva celor enumerați mai sus: abuz în serviciu, comunicarea de informații false, false declarații, grup infracțional organizat, abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor, infracțiuni contra umanității, împiedicarea excercitării libertății religioase, fapte care au produs consecințe deosebit de grave, deturnare de fonduri, violarea vieții private.

Coordonatorul acestei echipe de avocați pentru această plângere penală este avocatul Gabriel Gheorghe Căcescu din Iași, avocata Iulia Medeleanu și avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Însoțită de soțul acesteia, de avocata Iulia Medeleanu și de către o echipă a televiziunii Tele M, avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă a depus joi, 3 decembrie 2020, la sediul DIICOT din Iași, o plângere penală împotriva lui Orban, Tătaru, Arafat, Rafila, Streinu, Vela pentru abuz în serviciu și comunicarea de informații false.

3 Decembrie 2020, Diana Iovanovici-Șoșoacă depunând plângere penală la sediul DIICOT Iași

Depunerea plângerii penale la sediul DIICOT Iași a ajuns să fie în cele din urmă una cu peripeții, pentru că personalul institiției de forță a chemat jandarmii împotriva celor două avocate aflate încă în fața sediului instituției pentru a transmite live pe facebook acțiunea lor împotriva actualei guvernări.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

13 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago