RSS

Cercetătorii au demonstrat știin…

   Povestirile biblic…

Orientarea sexuală nu este ceea …

    Orientarea sexual…

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

PNL joacă csardas în Nord-Vestul României?

Print Friendly, PDF & Email

Ajunge ca ONG ul UDMR să pocnească din degete pentru ca negociatorul liberalilor de la București să pună de un csardaş cu echipa în NV României. Un ONG constituit pe criterii etnice  și care a ajuns în Parlamentul României cu 5,74% respectiv 5,89% din preferințele celor 31% dintre alegătorii care s-au prezentat la urne face legea în România. La inițiativa UDMR a fost acceptată trecerea prefecților din înalți funcționari publici în persoane cu demnitate publică. Poate pentru că cei pe care UDMR dorea să îi numească ca  și prefecți nu aveau promovat examenul de înalt funcționar public?

Cert este că președintele negociator al PNL a cedat UDMR prefectura  județului  Satu Mare unde există și primar și președinte de CJ tot de la UDMR. Tovarășul Ludovic Orban ține cu dinții de scaun știind că  în meseria pentru care s-a pregătit nu e rost să se întoarcă….Câte unități de producție mai sunt active? Așa că oferă pe tavă UDMR orice dorește. În urmă cu câteva zile am aflat că în județul Satu Mare se reduc clasele cu predare în limba română dar se suplimentează cele ale minorităților. Liceele românești se comasează două câte două de parcă doar tinerii români se împuținează nu și ai minoritarilor.

Puțin probabil ca  informația să nu ajungă și la negociatorul PNL din cadrul coaliției PNL-USR-UDMR dar, cum spuneam, ce mai contează păstrarea identității românești din zonele de graniță când ai de apărat un scaun călduț. Dacă acum 76 de ani românii din Muntenia și Oltenia veneau să elibereze județul Satu Mare de sub ocupația străină acum ne trezim că ni se impune de la București un prefect de la UDMR după ce că avem și primari UDMR la cele 2  municipii precum și președinte de Consiliu Județean. E vorba de acel UDMR al cărui președinte vine la Carei la manifestări pe domeniul public dar nu vorbește românește. E vorba de faptul că la Satu Mare a fost aniversat centenarul eliberării de sub ocupația hortystă fără niciun steag tricolor pe domeniul public pe unde a defilat toată armata. E vorba că la Carei avem un monument de for public simbol al eliberării orașului înconjurat de o perdea dublă de tuia de peste 9 m înălțime și un bust al lui Simion Bărnuțiu încadrat de doi tuia semiuscați. Simpla solicitare pentru amplasarea unui catarg pe domeniul public din Carei este considerată de președintele UDMR Carei o provocare…,,nu provocați maghiarii,, este de fapt expresia folosită de el. Încă există clase de profesională cu specializări care nu au predare în limba română.

Deși era în discuție și numirea  unui prefect de la UDMR la Bihor se pare că Ilie Bolojan a știut să pună piciorul în prag și să trimită la plimbare poftitorii ajunși în Parlament cu puțin peste 330 de mii de voturi.

Nu se mai aud glasurile lăudătorilor lui Bolojan din județele pricopsite acum cu prefecți de la UDMR. Opoziția e ca și inexistentă. Așa că județul Satu Mare a fost cedat de PNL, fără prea multe mustrări de conștiință, unui ONG constituit  pe criterii etnice și susținut din bani publici așa cum nu este susținută nicio asociație culturală autohtonă.

Noaptea, ca hoții, au decis ca  județul Satu Mare să fie coordonat doar de către UDMR în condițiile  în care românii depășesc 60 de procente ca număr.  Cum rămâne cu serviciile? Pe cele de la Carei le știm, le simțim suflul în ceafă după ce au fost desființate cele băștinașe….Vor fi de acum oficializate la nivel de județ? Tot  noi vom plăti facturile?

Buletin de Carei

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info