Fostul ministru al Educației, prof. dr. Andrei Marga, a spus, miercuri seara, la Aleph News, în emisiunea „Ochii pe mine” că a fost împotriva opririi școlii în timpul „așa-numitei stări de urgență”. „Nicio țară nu a făcut o întrerupere a școlii totală, pe cât a făcut România. Ea a fost o eroare”, a spus Marga, care este de părere că vom avea „generația COVID-19”, informează R3Media.
„Sigur, e bine că s-a repus școala oarecum în mișcare, însă aș spune că ar trebui toate eforturile pentru a restabili școala, măcar cum a fost (…). Doi, ar trebui văzut ceea ce se face cu materia. Sigur, numai în România s-a luat decizia aceasta de a reduce materia. Atenție, acesta este un gest foarte periculos! Nicio generație nu trebuie să fie afectată reducându-i materia. Acum este foarte greu să mai recuperezi. Dincolo de optimismul care se afișează, recuperarea completă, din nefericire, nu este posibilă. Vom avea generația covid-19! Abia în ani se poate compensa ceea ce s-a pierdut”, a spus Marga.
Fostul ministru spune că „marea educație” se poate face mergând în bibliotecă și punând mâna pe cărți.
„Fără îndoială, cine nu recurge la computer, la online, la accesul prin digitalizare se handicapează singur. Digitalizarea îți creează un canal extraordinar de a intra în cărți, în documente, în tot ce îți dorești. Aceasta este un fapt. Marea educație se face mergând în bibliotecă, punând mâna pe cărți, citindu-le, repetându-le. Ca să fiu mai clar, contactul cu cartea pe suport fizic rămâne indispensabilă unei educații de calitate”, a mai spus Andrei Marga, la Aleph News.
Andrei Marga este de părere că a venit vremea reformei în Educație, că multe lucruri nu au fost duse până la capăt și multe s-au stricat, iar școala viitorului o vede având profesorul în centrul ei, transmite aceiași sursă.
În numele plutocrației s-au făcut crime împotriva umanității sute de ani. Iar când marii oligarhi…
În a doua jumătate a secolului al XV-lea, Imperiul Otoman, condus de sultanul Baiazid al…
Deși nu sunt finalizate încă lucrările la exterior și interior, parohia Sfântul Mare Mucenic MINA,…
Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…
Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
Leave a Comment