Aurelian Pavelescu: “De ce senatoarea Diana Șoșoacă are dreptul să intre în instituțiile statului: art. 109 din constituție! Orice parlamentar are acest drept!”

“De ce senatoarea Diana Șoșoacă are dreptul să intre în instituțiile statului: art. 109 din constituție! Orice parlamentar are acest drept! De asemenea, europarlamentarul Cristian Terheș!

Senatoarea Diana Șoșoacă are dreptul constituțional să intre în ORICE INSTITUȚIE GUVERNAMENTALĂ în temeiul art. 109 (1) din Constituție – ”Guvernul răspunde în fața Parlamentului pentru întreaga sa activitate.” Această răspundere conferită de Constituție este generică și nelimitată.

Procedurile prevăzute de Constituție (moțiunile, interpelările, comisiile de control etc.) NU SUNT LIMITATIVE. Un senator sau deputat își exercită mandatele în numele poporului (art. 69 din Constituție), prin urmare dincolo de chestiunile procedurale prevăzute de lege și chiar Constituție, care la rândul lor izvorăsc din VOINȚA POPORULUI.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Din această rațiune deputații și senatorii au vocația de a modifica legile și propune poporului modificarea Constituției! Mandatul de europarlamentar al lui Cristian Terheș izvorăște, de asemenea, din Constituție și Tratatul UE, care au ca fundament suveranitate poporului.

Guvernele, miniștri, alți funcționari publici guvernamentali nu se pot sustrage răspunderii în fața popoarelor pe perioada guvernării, iar deputații și senatorii au dreptul și obligația să-și exercite în mod activ și eficient mandatele în mod continuu!

Dorința guvernelor de a exclude controlul parlamentar plenar și să nu răspundă astfel în fața poporului, înseamnă instaurarea DICTATURII!ATENȚIE!

1) Parlamentarii ”sunt în serviciul poporului” și ”orice mandat imperativ este nul” (art. 69): PARLAMENTARII NU SUNT ÎN SLUJBA PARLAMENTULUI, CA INSTITUȚIE!;

2) Parlamentul ca instituție exercită ”suveranitatea poporului” (art. 2 și art. 61), fără a se confunda cu parlamentarii care ”sunt în serviciul poporului”! Parlamentarii, deși fac parte din parlament, nu se confundă cu instituția parlamentului, sunt instituții constituționale personale cu propriile drepturi și obligații.”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu

[wpauction id=”1″ /]
Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La 24 februarie 1870 era inaugurată în prezența domnitorului, noua clădire a Monetăriei Statului, de pe Șoseaua Kiseleff nr.3

mie feb. 24 , 2021
La data de 24 februarie 1870 s-a inaugurat, în prezența domnitorului, noua clădire a Monetăriei Statului, de pe Șoseaua Kiseleff nr.3, unde s-au bătut primii Caroli de aur (20 de lei), cu efigia lui Carol I, realizată de gravorul Kullbrich. “Pe 24 februarie 1870, s-a inaugurat în prezenţa domnitorului Carol […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News