RSS

"Preamarele" târgului nost', Pir…

"Preamarele" târgulu…

(VIDEO) Senatoarea Diana Iovanov…

(VIDEO) Senatoarea D…

Aprecierile UJIR pentru misiunea…

  Privind cu îngrijor…

Evacuare eșuată la Carei! Mascaț…

   Astăzi, de la ora …

Copilărie fără pornografie. 100.…

  Grupul de inițiativ…

Comisia Europeană cere lămuriri …

  Comisia Europeană a…

USR-iștii "exportați" de la Iași…

USR-iștii "exportați"…

O casă pentru un tânăr convins d…

  Un tânăr și soția l…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 2,00 din 5)
Încarc...

Aurelian Pavelescu: “De ce senatoarea Diana Șoșoacă are dreptul să intre în instituțiile statului: art. 109 din constituție! Orice parlamentar are acest drept!”

Print Friendly, PDF & Email

“De ce senatoarea Diana Șoșoacă are dreptul să intre în instituțiile statului: art. 109 din constituție! Orice parlamentar are acest drept! De asemenea, europarlamentarul Cristian Terheș!

Senatoarea Diana Șoșoacă are dreptul constituțional să intre în ORICE INSTITUȚIE GUVERNAMENTALĂ în temeiul art. 109 (1) din Constituție – ”Guvernul răspunde în fața Parlamentului pentru întreaga sa activitate.” Această răspundere conferită de Constituție este generică și nelimitată.

Procedurile prevăzute de Constituție (moțiunile, interpelările, comisiile de control etc.) NU SUNT LIMITATIVE. Un senator sau deputat își exercită mandatele în numele poporului (art. 69 din Constituție), prin urmare dincolo de chestiunile procedurale prevăzute de lege și chiar Constituție, care la rândul lor izvorăsc din VOINȚA POPORULUI.

Din această rațiune deputații și senatorii au vocația de a modifica legile și propune poporului modificarea Constituției! Mandatul de europarlamentar al lui Cristian Terheș izvorăște, de asemenea, din Constituție și Tratatul UE, care au ca fundament suveranitate poporului.

Guvernele, miniștri, alți funcționari publici guvernamentali nu se pot sustrage răspunderii în fața popoarelor pe perioada guvernării, iar deputații și senatorii au dreptul și obligația să-și exercite în mod activ și eficient mandatele în mod continuu!

Dorința guvernelor de a exclude controlul parlamentar plenar și să nu răspundă astfel în fața poporului, înseamnă instaurarea DICTATURII!ATENȚIE!

1) Parlamentarii ”sunt în serviciul poporului” și ”orice mandat imperativ este nul” (art. 69): PARLAMENTARII NU SUNT ÎN SLUJBA PARLAMENTULUI, CA INSTITUȚIE!;

2) Parlamentul ca instituție exercită ”suveranitatea poporului” (art. 2 și art. 61), fără a se confunda cu parlamentarii care ”sunt în serviciul poporului”! Parlamentarii, deși fac parte din parlament, nu se confundă cu instituția parlamentului, sunt instituții constituționale personale cu propriile drepturi și obligații.”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu

[wpauction id=”1″ /]
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info