libris.ro

12 ani de la protestele anticomuniste de la Chișinău

12 ani de la protestele anticomuniste de la Chișinău

7 aprilie 2009 a rămas o zi neagră în istoria celui de-al doilea stat românesc de peste Prut. Acum 12 ani, tinerii și-au făcut curaj și au ieșit în stradă pentru a-și apăra dreptul la libertate și pentru a-și pune amprenta și decide viitorul în afara unor rămășițe și obiceiuri ale unui regim odios.

Platforma Unionistă ”Acțiunea 2012” este și va fi în continuare alături de toți cei care au participat la proteste pentru a-și apăra ultimul strop de speranță într-un viitor fără umbrele trecutului și susținem în continuare demersul victimelor pentru a-și face dreptate într-un dosar demult ascuns și sigilat prin birourile funcționarilor.

Astfel, astăzi, la Ambasada Republicii Moldova din București a fost afișat mesajul: ”Vinovații fără vină cer să se facă lumină!” pentru a arăta și evidenția că indiferent de promisiunile autorităților, din 2009 până acum anchetă privind abuzurile forțelor de ordine nu s-a mișcat mai deloc, iar cei care și-au bătut joc de sutele de tineri încă mai sunt liberi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Participanții au aprins lumânări în memoria celor uciși în urma represiunilor brutale ale forțelor de intervenție și în cinstea celor torturați în secțiile de poliție.

Cei care au ieșit atunci în stradă își caută în continuare dreptatea, suntem în 2021 și asistăm cum vinovații pentru acele crime îngrozitoare trăiesc în continuare în libertate, ori sunt la loc de cinste în funcții cheie. Tinerii care au ieșit în aprilie 2009 pentru a striga „Jos comunismul”, „Libertate”, „Unire”, și „România” sunt un exemplu pentru noi cei de astăzi care luptăm pentru Unirea firească a Basarabiei cu România și pentru condamnarea tuturor nedreptăților la care frații noștri de peste Prut au fost supuși.” a precizat Ariadna Cîrligeanu, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 7 aprilie 2021

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info