Platforma unionistă Acțiunea 2012 solicită retragerea cetățeniei lui Ion Chicu

„Platforma unionistă Acțiunea 2012 a depus astăzi, 26 mai, o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), Comisia pentru Cetăţenie, privind retragerea cetățeniei române a premierului Republicii Moldova Ion Chicu.

Amintim că, în urmă cu cîteva zile, premierul Chicu a atacat dur România printr-o postare pe facebook:

„Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni… Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Și medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de două ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal”.

[one_half] [/one_half]

Declarațiile scandaloase ale lui Chicu au pornit de la o postare a europarlamentarului Siegfried Mureșan, bun cunoscător al situației din Republica Moldova, care a scris pe pagina sa de Facebook că Guvernul de la Chișinău eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor.

Considerăm că astfel de declarații din partea unui oficial sunt inadmisibile și lipsite de respect, în momentul în care deține cetățenia română și ”a jurat să fie devotat poporului român”.”, se arată în comunicatul trimis pe adresa redacției noastre de către Platforma unionistă Acțiunea 2012

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns