Categories: Bolsevism

PNL încurajează turnătoria şi ura între români prin proiectul de lege care răsplăteşte denunţătorii cu 30% din prejudiciile dovedite!

Liberalii nu au uitat perioada istorică în care erau numiți … „roșii”. La fel de roșii în cerul gurii precum primii bolșevici care au pornit revoluția comunistă în Rusia Țaristă. Nu degeaba marele nostru poet național Mihai Eminescu se referea la liberalii „roșii” astfel: „Ce caută aceste elemente nesănătoase în viaţa publică a statului?”. Eminescu îi considera pe liberali vinovați de multe dintre relele abătute asupra vieții sociale, economice și culturale a țării, numindu-i „elemente nesănătoase”.

„Ce caută aceste elemente nesănătoase în viaţa publică a statului? Ce caută aceşti oameni care pe calea statului voiesc să câştige avere şi onori, pe când statul nu este nicăieri altceva decât organizarea cea mai simplă posibilă a nevoilor omeneşti? Ce sunt aceste păpuşi care doresc a trăi fără muncă, fără ştiinţă, fără avere moştenită, cumulând câte trei, patru însărcinări publice dintre care n-ar putea să împlinească nici pe una în deplină conştiinţă? Ce căuta d. X profesor de universitate, care nu stie a scrie un şir de limbă românească, care n-are atâtea cunoştinţe pozitive pe câte are un învăţător de clase primare din ţările vecine şi care, cu toate acestea, pretinde a fi mare politic şi om de stat? Ce caută?”, ( Mihai Eminescu, „Timpul”, 1877)

PNL încurajează turnătoria şi ura între români prin proiectul de lege care răsplăteşte denunţătorii cu 30% din prejudiciile dovedite!

De ce-i considera Mihai Eminescu „elemente nesănătoase” pe liberalii „roșii”? Păi hai să vedem cu ce propuneri și proiecte legislative vin „roșii” și azi pentru români:

PNL încurajează turnătoria şi ura între români prin proiectul de lege care răsplăteşte denunţătorii cu 30% din prejudiciile dovedite!

România a trecut printr-un sistem similar în perioada comunistă. Au suferit mulţi oameni în acei ani groaznici în care filajul era încurajat, iar delaţiunea era văzută ca un mijloc sigur prin care aparatul de stat îşi perpetua existenţa.

Erau zile dominate de frică faţă de aproapele care putea să-ţi facă rău doar printr-un simplu drum la Securitate. Aceasta este marea reîntoarcere la normalitate pe care o vrea PNL? Prin transformarea turnătoriei în practică generalizată?Pe lângă aspectele morale pe care PNL şi iniţiatorul legii, Sebastian Burduja, le calcă în picioare fără scrupule, există şi o parte tehnică de care aceştia nu ţin cont.

Instituţiile judiciare ar urma să aibă de soluţionat un număr şi mai mare de cazuri faţă de ceea ce există deja. Acest lucru s-ar întâmpla în condiţiile în care Stelian Ion, colegul de guvernare al liberalilor, afirma zilele trecute că „e o criză de personal fără precedent”. Parchetele, DNA şi toate forurile competente ar trebui să ducă o continuă vânătoare de vrăjitoare.

Este un pericol la care PNL ar expune familii, oameni simpli de care dă dovadă că nu îi pasă câtuşi de puţin.Prin acest demers, PNL ar expune persoanele cercetate în mod nedrept şi ar produce un impact nefast în plan social sau chiar psihologic.

Toată goana după bani a liberalilor s-ar transforma într-un fiasco, dacă denunţurile se dovedesc a fi simple minciuni. Românii ar rămâne cu suferinţa, iar PNL cu legile aberante.Acest proiect îşi propune să provoace ură între români. Este ruşinos acest lucru, iar legea trebuie să rămână doar o amintire tristă, o pată pentru cei care îşi doresc să încurajeze delaţiunea şi vechi metehne din perioada comunistă!”, se arată în declarația de presă a deputatei Ileana Cristina Dumitrache

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

13 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago