PNL încurajează turnătoria şi ura între români prin proiectul de lege care răsplăteşte denunţătorii cu 30% din prejudiciile dovedite!

Liberalii nu au uitat perioada istorică în care erau numiți … „roșii”. La fel de roșii în cerul gurii precum primii bolșevici care au pornit revoluția comunistă în Rusia Țaristă. Nu degeaba marele nostru poet național Mihai Eminescu se referea la liberalii „roșii” astfel: „Ce caută aceste elemente nesănătoase în viaţa publică a statului?”. Eminescu îi considera pe liberali vinovați de multe dintre relele abătute asupra vieții sociale, economice și culturale a țării, numindu-i „elemente nesănătoase”.

„Ce caută aceste elemente nesănătoase în viaţa publică a statului? Ce caută aceşti oameni care pe calea statului voiesc să câştige avere şi onori, pe când statul nu este nicăieri altceva decât organizarea cea mai simplă posibilă a nevoilor omeneşti? Ce sunt aceste păpuşi care doresc a trăi fără muncă, fără ştiinţă, fără avere moştenită, cumulând câte trei, patru însărcinări publice dintre care n-ar putea să împlinească nici pe una în deplină conştiinţă? Ce căuta d. X profesor de universitate, care nu stie a scrie un şir de limbă românească, care n-are atâtea cunoştinţe pozitive pe câte are un învăţător de clase primare din ţările vecine şi care, cu toate acestea, pretinde a fi mare politic şi om de stat? Ce caută?”, ( Mihai Eminescu, „Timpul”, 1877)

PNL încurajează turnătoria şi ura între români prin proiectul de lege care răsplăteşte denunţătorii cu 30% din prejudiciile dovedite!

De ce-i considera Mihai Eminescu „elemente nesănătoase” pe liberalii „roșii”? Păi hai să vedem cu ce propuneri și proiecte legislative vin „roșii” și azi pentru români:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

PNL încurajează turnătoria şi ura între români prin proiectul de lege care răsplăteşte denunţătorii cu 30% din prejudiciile dovedite!

România a trecut printr-un sistem similar în perioada comunistă. Au suferit mulţi oameni în acei ani groaznici în care filajul era încurajat, iar delaţiunea era văzută ca un mijloc sigur prin care aparatul de stat îşi perpetua existenţa.

Erau zile dominate de frică faţă de aproapele care putea să-ţi facă rău doar printr-un simplu drum la Securitate. Aceasta este marea reîntoarcere la normalitate pe care o vrea PNL? Prin transformarea turnătoriei în practică generalizată?Pe lângă aspectele morale pe care PNL şi iniţiatorul legii, Sebastian Burduja, le calcă în picioare fără scrupule, există şi o parte tehnică de care aceştia nu ţin cont.

Instituţiile judiciare ar urma să aibă de soluţionat un număr şi mai mare de cazuri faţă de ceea ce există deja. Acest lucru s-ar întâmpla în condiţiile în care Stelian Ion, colegul de guvernare al liberalilor, afirma zilele trecute că „e o criză de personal fără precedent”. Parchetele, DNA şi toate forurile competente ar trebui să ducă o continuă vânătoare de vrăjitoare.

Este un pericol la care PNL ar expune familii, oameni simpli de care dă dovadă că nu îi pasă câtuşi de puţin.Prin acest demers, PNL ar expune persoanele cercetate în mod nedrept şi ar produce un impact nefast în plan social sau chiar psihologic.

Toată goana după bani a liberalilor s-ar transforma într-un fiasco, dacă denunţurile se dovedesc a fi simple minciuni. Românii ar rămâne cu suferinţa, iar PNL cu legile aberante.Acest proiect îşi propune să provoace ură între români. Este ruşinos acest lucru, iar legea trebuie să rămână doar o amintire tristă, o pată pentru cei care îşi doresc să încurajeze delaţiunea şi vechi metehne din perioada comunistă!”, se arată în declarația de presă a deputatei Ileana Cristina Dumitrache

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Părintele Dumitru Merticariu, condus pe ultimul drum de câteva sute de oameni, atât din Iași cât și din alte părți ale Moldovei

Dum apr. 11 , 2021
Părintele Dumitru Merticariu a fost condus pe ultimul drum de câteva sute de oameni, atât din Iași cât și din alte părți ale Moldovei, veniți pentru a-și lua rămas bun de la unul dintre cei mai îndrăgiți preoți ai Iașului. Am constatat cu plăcere că preotul Dumitru Merticariu a fost […]

Poate vă place și:

libris.ro