Cum sa alegeti TLD-ul perfect?

Cum sa alegeti TLD-ul perfect?

Un domeniu de nivel superior (Top-Level Domain sau TLD) este ultima parte a adresei unui site web – cunoscuta pentru majoritatea utilizatorilor ca extensia domeniului. Pentru majoritatea site-urilor web, TLD-ul perfect este .com, .net sau .org – care sunt cele mai frecvent intalnite.

Dar cand utilizam ccTLD-uri (Country code Top-Level Domain) sau domeniile nationale de nivel superior, acestea se schimba in .ro, .de, .it .fr, etc. Aveti o varietate de optiuni pentru a gasi TLD-ul perfect pentru website-ul dvs.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Sa luati o decizie atunci cand aveti de ales intre sute de TLD-uri pe care le puteti utiliza poate necesita mult timp. Prin urmare, cum alegeti TLD-ul perfect pentru site-ul dvs. web?

Cum alegeti TLD-ul perfect

Numele de domeniu este reprezentantul online al marcii dvs. ceea ce inseamna ca trebuie sa ii acordati importanta. Aceasta deoarece acesta va fi una dintre fortele dvs. motrice pentru marketing si pentru a ajunge la un public mai larg.

Majoritatea marcilor isi vor alege propriul nume de marca ca domeniu de nivel secundar cu extensia .com. Cu toate acestea acest lucru nu este intotdeauna atat de usor pe cat pare deoarece alegerea numelor de domeniu poate fi complicata.

Exista cazuri in care un TLD generic .com pentru marca dvs. nu este disponibil si va trebui sa va indreptati catre o alta extensie. Unele extensii nu sunt potrivite pentru anumite tipuri de proiecte si se nste o noua intrebare:

Cum alegem mai exact domeniul de nivel superior (extensia domeniului)?

1. Luati in considerare numele brandului dvs.

Daca doriti sa aveti succes in mediul digital website-ul dvs. este una dintre cei mai importanti factori. Acest lucru inseamna ca un nume de domeniu web (inclusiv TLD-ul) afecteaza intr-un mod sau altul modul in care publicul dvs. va percepe marca.

Dupa cum am mentionat, .com este un TLD generic si utilizat in mod obisnuit fiind cea mai populara extensie de domeniu. Extensiile alternative va pot oferi insa oferi oportunitati pentru atrage atentia potentialilor dvs. vizitatori.

Nu utilizati un TLD fara legatura cu numele dvs. de domeniu. Sa presupunem ca numele dvs. de domeniu preferat (si numele companiei) este cheapclothes. Nu puteti utiliza un TLD aleatoriu, cum ar fi .soccer deoarece nu are legatura si nu inseamna nimic pentru afacerea dvs. In schimb, daca alegeti una din extensiile noi de domenii precum .fashion (care are legatura cu brandul dvs.) veti atrage atentia publicului si va veti imbunatati imaginea.

In cele din urma, TLD-ul dvs. contribuie direct asupra nivelului de  incredere pe care il ofera websitul dvs. pentru publicul si vizitatorii sai. Exista TLD-uri care pot fi percepute ca nesigure sau care nu sunt demne de incredere, asa ca este important sa fiti atent si la acest lucru.

2. Aveti in vedere piata dvs. tinta

Un TLD este important pentru piata dvs. tinta, mai precis  ccTLD-urile sau domeniile nationale de nivel superior.

Extensiile de tara sunt importante pentru a comunicat care este piata dvs. tinta atat clientilor cat si motoarelor de cautare. Un ccTLD serveste ca un semnal catre Google si alte motoare de cautare ca incercati sa va adresati publicului dintr-o anumita tara sau vorbitor al unei anumite limbi si ca urmare clasarea in rezultatele de cautare ca tine cont de acest semnal.

Detinerea unui ccTLD poate reprezenta un obstacol in clasarea pe piata de cautare internationala sau globala. Dar daca dvs. sau clientul dvs. sunteti absolut sigur ca doriti sa vizati doar o anumita locatie atunci ccTLD-urile nu reprezinta o problema.

3. Pentru un TLD perfect, nu uitati de SEO

Exista doua lucruri pe care trebuie sa le retineti atunci cand va ganditi la SEO in procesul de alegere a unui TLD pentru numele de domeniu:

  • ccTLD-urile vor functiona cel mai bine daca dvs. sau clientul dvs. aveti tinta un public local. ccTLD-urile nu sunt eficiente pe piata de cautare internationala, dar sunt extrem de eficiente pentru cautari locale foarte concentrate.
  • TLD-urile generice precum .com si .net sunt mai eficiente pentru piata internationala, mai ampla. Acest lucru nu inseamna ca TLD-urile generice sunt mai eficiente in clasarea in TOATE motoarele de cautare. Clasamentul depinde de eforturile depuse, de calitatea site-ului si a continutului acestuia si de autoritatea sa pe segmentul industriei respective.

 

Alegerea unui TLD perfect: Concluzie

TLD-ul domeniului dvs. nu este un lucru pe care sa il puteti decide fara o analiza adecvata deoarece va afecta pe termen afacerea dvs.

Prin urmare, conteaza TLD-ul domeniului dvs. atat de mult in cadrul schemei de marketing digital? Da. Cel mai evident motiv este lipsa unui TLD fara de care nu veti avea un site web pe care sa lucrati. Alegerea corecta a unui TLD  va poate ajuta in eforturile de SEO, desi intr-o masura mai mica.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

29 Aprilie 1906, Corni-Sălaj: Jandarmi unguri băuți, trag asupra românilor care mergeau la Şomcuta-Mare pentru a-l vota pe dr. Al. Vaida Voievod

joi apr. 29 , 2021
Un episod sinistru din ceea ce putea înseamna „civilizația” și „toleranța” stăpânirii ungare asupra românilor din Transilvania, îl reprezintă alegerile parlamentare din anul 1906, atunci când românii erau împiedicați pe tot cuprinsul Ardealului și chiar al Ungariei, chiar și prin crimă, să-și voteze reprezentanții din parlament, sau să facă propagandă […]
29 Aprilie 1906, Corni-Sălaj: Jandarmi unguri băuți, trag asupra românilor care mergeau la Şomcuta-Mare pentru a-l vota pe dr. Al. Vaida Voievod

Poate vă place și:

libris.ro