Activistul timișorean Daniel Gaşpar a fost eliberat din Spitalul de psihiatrie Jebel

Prietenii și apropiații activistului timișorean Daniel Gaşpar au anunțat public faptul că acesta a fost eliberat din Spitalul de psihiatrie Jebel, după ce fusese internat forțat de către autorități.

Singurul sprijin pentru activistul Daniel Gaşpar a venit din partea doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă și a deputatului orădean Mihai Lasca, parlamentari care l-au vizitat la Spitalul de psihiatrie din Jebel și au intervenit public pentru ca activistul timișorean să fie repus în libertate, acuzând abuzurile instituționale ale unui sistem care și-a făcut în ultimii ani un obicei de a scăpa de persoanele incomode prin internarea lor forțață în instituții de psihiatrie, încălcând flagrant normele legislației din România privind internarea nevoluntară.

Mihai Lasca, Daniel Gașpar, Diana Iovanovici-Șoșoacă

„A fost ca la pârnaie. Când mă duceam în vizită la clienții mei. E puțin ciudat, dar oricum a fost super ok. El are un tonus foarte bun. Am discutat cu toții, este ok, i se respectă drepturile acum. Într-adevăr a fost foarte speriat, este și acum speriat fiindcă nu știe ce i se poate întâmpla. Mi-a spus că de-abia așteaptă să iasă de aici, pentru că nu se regăsește, pentru că sunt foarte mulți oameni care au probleme psihice și nu e normal ca un om care nu are probleme psihice să stea închis mai ales într-un spital de Psihiatrie”, a spus senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă după vizita la Spitalul de psihiatrie Jebel

În dosarul 782/220/2021 având ca obiect „menţinerea/înlocuirea sau încetarea măsurii internării medicale (art.571 NCPP)”, Judecătoria Deta a decis în cazul lui GAŞPAR DANIEL ILIE următoarea soluție:

„Solutia pe scurt: Dispune înlocuirea măsurii de siguranţă provizorie a internării medicale cu măsura de siguranţă provizorie a obligării la tratament medical. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la comunicare .”

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

16 ore ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o zi ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

2 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

3 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago