Activistul timișorean Daniel Gaşpar a fost eliberat din Spitalul de psihiatrie Jebel

Activistul timișorean Daniel Gaşpar a fost eliberat din Spitalul de psihiatrie din Jebel

Activistul timișorean Daniel Gaşpar a fost eliberat din Spitalul de psihiatrie din Jebel

Print Friendly, PDF & Email

Prietenii și apropiații activistului timișorean Daniel Gaşpar au anunțat public faptul că acesta a fost eliberat din Spitalul de psihiatrie Jebel, după ce fusese internat forțat de către autorități.

Singurul sprijin pentru activistul Daniel Gaşpar a venit din partea doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă și a deputatului orădean Mihai Lasca, parlamentari care l-au vizitat la Spitalul de psihiatrie din Jebel și au intervenit public pentru ca activistul timișorean să fie repus în libertate, acuzând abuzurile instituționale ale unui sistem care și-a făcut în ultimii ani un obicei de a scăpa de persoanele incomode prin internarea lor forțață în instituții de psihiatrie, încălcând flagrant normele legislației din România privind internarea nevoluntară.

Mihai Lasca, Daniel Gașpar, Diana Iovanovici-Șoșoacă

„A fost ca la pârnaie. Când mă duceam în vizită la clienții mei. E puțin ciudat, dar oricum a fost super ok. El are un tonus foarte bun. Am discutat cu toții, este ok, i se respectă drepturile acum. Într-adevăr a fost foarte speriat, este și acum speriat fiindcă nu știe ce i se poate întâmpla. Mi-a spus că de-abia așteaptă să iasă de aici, pentru că nu se regăsește, pentru că sunt foarte mulți oameni care au probleme psihice și nu e normal ca un om care nu are probleme psihice să stea închis mai ales într-un spital de Psihiatrie”, a spus senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă după vizita la Spitalul de psihiatrie Jebel

În dosarul 782/220/2021 având ca obiect “menţinerea/înlocuirea sau încetarea măsurii internării medicale (art.571 NCPP)”, Judecătoria Deta a decis în cazul lui GAŞPAR DANIEL ILIE următoarea soluție:

“Solutia pe scurt: Dispune înlocuirea măsurii de siguranţă provizorie a internării medicale cu măsura de siguranţă provizorie a obligării la tratament medical. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la comunicare .”
Loading...
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.