La data de 21 iunie 2021, membrii Comunității Identitare Iași au organizat o acțiune de comemorare a eroilor neamului românesc cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la intrarea României în cel de-al Doilea Război Mondial. Acțiunea s-a desfășurat la monumentul Crucea Eroilor din comuna Victoria, edificiu ridicat în cinstea celor ce au luptat și s-au jerftit pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei. Cu 80 de ani în urmă, la această dată Armata Română primea de la generalul Ion Antonescu legendarul ordin:„Ostaşi, vă ordon treceţi Prutul!“.
Acțiunea a constat în depunerea unei jerbe cu mesajul ”În memoria celor căzuți pe câmpul de luptă” și, totodată în igienizarea și restauarea ansamblului monumental. S-a curățat zona și s-au dat cu var crucile și soclul monumentului. În ciuda vremii ce dădea semne de ploaie în prima parte a zilei, acțiunea s-a dovedit a fi un succes, bucurându-se de aprecierile primarului comunei.
Pe viitor, ne propunem să mai realizăm astfel de acțiuni, subliniind importanța conservării și restaurării monumentelor istorice. Prin exemplul nostru, dorim să încurajăm astfel de comportamente în rândul tuturor celor ce își prețuiesc țara, identitatea și istoria.
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
(VIDEO) Lupta senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost în zadar! Senatul a respins cererea lui Iohannis pentru introducerea orelor de educație sexuală în școli Președintele Klaus Iohannis s-a trezit din nou respins de către Senatul României, camera senatului respingând cererea lui Klaus Iohannis pentru introducerea orelor de educație sexuală în […]