,,Moldoveni” nu români, mai nou lozincă electorală!

,,Moldoveni” nu români, mai nou lozincă electorală!

Extremismul pro-rus și panslavist atinge cote alarmante în Chișinău. Capitala actualei Republici Moldova începe să pară trasă la indigo cu o perioadă de tristă amintire pentru românii-basarabeni, și anume anii 40-50 ai secolului trecut, când URSS a ciopârțit teritorial România rupându-i Basarabia, Bucovina si alte teritorii istorice și supunându-ne străbunicii și bunicii unui larg proces de mancurtizare ideologică.

Condamn cu toată vehemența aceste acte de vandalism asupra monumentelor de arhitectură și importantă naționala pângărite cu mesaje antinaționale, antiștiintifice și criminale, ce nu pot fi trecute cu vederea. Curios sau nu, dar aceste mesaje au apărut exact în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 Iulie din Republica Moldova, acolo unde partidele de extremă stânga și pro-ruse își propun să suscite mesajele antinationale și xenofobe extrase din cufărul propagandei Imperiale.

Cred că tezele antiștiintifice ale lui Emil Gane sau slavizatorului limbii române Ștefan Zelenciuc secretarul Partidului Comunist din RSS Moldovenească și cel mai aprig susținător al tezei bolșevice că ar exista două popoare diferite – români și moldoveni, și doua limbi distincte – română și moldovenească trebuie aruncate în pubela de gunoi a istoriei.

Foto: Dicusar Constantin

Activistul civic Dicusar Constantin va semna o petiție în adresa Primarului General al Municipiului Chisinau, Ion Ceban, solicitându-i ca acest edificiu să fie curățat de ,,mizerii stradale”. Activistul ca și majoritatea locuitorilor municipiului Chișinău își doresc o capitală cu adevărat europeană, și bine prezervată aspectual.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

23 de ore ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

3 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

3 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

3 zile ago