RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

,,Moldoveni” nu români, mai nou lozincă electorală!

,,Moldoveni” nu români, mai nou lozincă electorală!

Extremismul pro-rus și panslavist atinge cote alarmante în Chișinău. Capitala actualei Republici Moldova începe să pară trasă la indigo cu o perioadă de tristă amintire pentru românii-basarabeni, și anume anii 40-50 ai secolului trecut, când URSS a ciopârțit teritorial România rupându-i Basarabia, Bucovina si alte teritorii istorice și supunându-ne străbunicii și bunicii unui larg proces de mancurtizare ideologică.

Condamn cu toată vehemența aceste acte de vandalism asupra monumentelor de arhitectură și importantă naționala pângărite cu mesaje antinaționale, antiștiintifice și criminale, ce nu pot fi trecute cu vederea. Curios sau nu, dar aceste mesaje au apărut exact în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 Iulie din Republica Moldova, acolo unde partidele de extremă stânga și pro-ruse își propun să suscite mesajele antinationale și xenofobe extrase din cufărul propagandei Imperiale.

apiland.ro

Cred că tezele antiștiintifice ale lui Emil Gane sau slavizatorului limbii române Ștefan Zelenciuc secretarul Partidului Comunist din RSS Moldovenească și cel mai aprig susținător al tezei bolșevice că ar exista două popoare diferite – români și moldoveni, și doua limbi distincte – română și moldovenească trebuie aruncate în pubela de gunoi a istoriei.

Foto: Dicusar Constantin

Activistul civic Dicusar Constantin va semna o petiție în adresa Primarului General al Municipiului Chisinau, Ion Ceban, solicitându-i ca acest edificiu să fie curățat de ,,mizerii stradale”. Activistul ca și majoritatea locuitorilor municipiului Chișinău își doresc o capitală cu adevărat europeană, și bine prezervată aspectual.Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]