RSS

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

Afacerile imobiliare ale băiatul…

Afacerile imobiliare…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoș…

Victimele torționarilor care au …

Oscrisoare în exclus…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

,,Moldoveni” nu români, mai nou lozincă electorală!

Print Friendly, PDF & Email

,,Moldoveni” nu români, mai nou lozincă electorală!

Extremismul pro-rus și panslavist atinge cote alarmante în Chișinău. Capitala actualei Republici Moldova începe să pară trasă la indigo cu o perioadă de tristă amintire pentru românii-basarabeni, și anume anii 40-50 ai secolului trecut, când URSS a ciopârțit teritorial România rupându-i Basarabia, Bucovina si alte teritorii istorice și supunându-ne străbunicii și bunicii unui larg proces de mancurtizare ideologică.

Condamn cu toată vehemența aceste acte de vandalism asupra monumentelor de arhitectură și importantă naționala pângărite cu mesaje antinaționale, antiștiintifice și criminale, ce nu pot fi trecute cu vederea. Curios sau nu, dar aceste mesaje au apărut exact în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 Iulie din Republica Moldova, acolo unde partidele de extremă stânga și pro-ruse își propun să suscite mesajele antinationale și xenofobe extrase din cufărul propagandei Imperiale.

Cred că tezele antiștiintifice ale lui Emil Gane sau slavizatorului limbii române Ștefan Zelenciuc secretarul Partidului Comunist din RSS Moldovenească și cel mai aprig susținător al tezei bolșevice că ar exista două popoare diferite – români și moldoveni, și doua limbi distincte – română și moldovenească trebuie aruncate în pubela de gunoi a istoriei.

Foto: Dicusar Constantin

Activistul civic Dicusar Constantin va semna o petiție în adresa Primarului General al Municipiului Chisinau, Ion Ceban, solicitându-i ca acest edificiu să fie curățat de ,,mizerii stradale”. Activistul ca și majoritatea locuitorilor municipiului Chișinău își doresc o capitală cu adevărat europeană, și bine prezervată aspectual.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info