Un grup de intelectuali români, printre care scriitorii Liviu Antonesei și Norman Manea, filozoful Andrei Cornea sau istoricul Mihai Demetriade, semnează o scrisoare deschisă adresată primului ministru și ministrului culturii, prin care protestează față de prezența unui reprezentant al guvernului la o manifestare organizată de Academia Română în onoarea profesorului Nicolae Paulescu, personalitate pe care semnatarii apelului o consideră ”autorul celui mai radical discurs antisemit cunoscut în spațiul românesc”, transmite RFI.
Numai la noi în România este acceptat și chiar încurajat, uneori chiar de la nivel instituțional curentul antinațional, spune colegul nostru Fandel Mihai. Iar eu i-aș întreba pe domniile lor:
Ce moștenire culturală au lăsat pentru evoluția societății românești în ultimii 70 de ani de când au această atitudine? Care au fost consecințele politicii sociale în această perioadă? De afișați această ură viscerală doar când vine vorba de geniile noastre naționale, iar când vine vorba de “intelectualii globaliști, neo-marxiști etc.”, cereți toleranță, “spirit civic”, etc.?
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Leave a Comment