RSS

Partidul S.O.S. România, avertis…

Sâmbătă, 3 iunie 202…

VIDEO | Strigătul bucovinenilor …

Reprezentanții comun…

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Un grup de “intelectuali români” protestează împotriva omagierii profesorului Nicolae Paulescu!

Un grup de intelectuali români, printre care scriitorii Liviu Antonesei și Norman Manea, filozoful Andrei Cornea sau istoricul Mihai Demetriade, semnează o scrisoare deschisă adresată primului ministru și ministrului culturii, prin care protestează față de prezența unui reprezentant al guvernului la o manifestare organizată de Academia Română în onoarea profesorului Nicolae Paulescu, personalitate pe care semnatarii apelului o consideră ”autorul celui mai radical discurs antisemit cunoscut în spațiul românesc”, transmite RFI.

apiland.ro

Numai la noi în România este acceptat și chiar încurajat, uneori chiar de la nivel instituțional curentul antinațional, spune colegul nostru Fandel Mihai. Iar eu i-aș întreba pe domniile lor:

Ce moștenire culturală au lăsat pentru evoluția societății românești în ultimii 70 de ani de când au această atitudine? Care au fost consecințele politicii sociale în această perioadă? De afișați această ură viscerală doar când vine vorba de geniile noastre naționale, iar când vine vorba de “intelectualii globaliști, neo-marxiști etc.”, cereți toleranță, “spirit civic”, etc.?

  • Textul documentului și lista semnatarilor o puteți citi aici.


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]