RSS

Orientarea sexuală nu este ceea …

    Orientarea sexual…

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

“Democrația secolului al XXI – lea”, aceiași decadență ideologică a democrației antice!

Print Friendly, PDF & Email

Declinul „democrației secolului al XXI – lea” este fără îndoială consecința unui îndelungat regim republican ateist, întocmai ca cel din antichitate. Iată cum descria Will și Ariel Durant această decadență morală: “În Republica, pe la anii 300, stoicul Zenon creionează tabloul unui comunism ideal; succesorul său, Iambulos, către 250, a fost acela care i-a inspirat pe grecii revoltați, prin romanul său care descrie o insula a celor prefericiți, situată undeva în Oceanul Indian (poate Ceylonul). Acolo, povestea el, toate fințele omenești erau egale, nu numai în fața legii, dar și în ceea ce privește însușirile și inteligența; munceau cu toții la fel de mult și își împărțeau produsele în mod egal între ei; participau cu toții, pe rând la guvernare; nu exista nici bogăție, nici sărăcie, nici luptă de clasă; natura produce din belșug grâu și fructe, iar oamenii trăiau în armonia iubirii universale.”(Will și Ariel Durant, Civilizații istorisite, Viața în Grecia antică, vol.6, Ed. Prietenii cărții, p. 152).

   Cu toate astea, în secolul al III – lea î.Hr., prăpastia dintre bogați și săraci se adâncea continuu. Luptele dintre clasele sociale erau și mai vehemente, deoarece statul plătea niște salarii la fel de mici ca cei din sectorul privat și profita din plin de exploatarea sclavilor. Vedeți, deci, vreo diferență față de zilele noastre?

   Mai departe, aceiași istorici susțin că “în fiecare cetate, antică sau mai recentă, răsunau strigătele de nemulțumire, vestind răzvătirea; pretutindeni, surghiunirile, izgonirile, măcelurile și distrugerea bunurilor și a vieții erau la ordinea zilei.

Ori de câte ori o grupare învingea pa alta, o exila și-i confisca proprietățile; când exilații reveneau la putere, se răzbunau cumplit, iar șirul asasinatelor reîncepea.

   Polibiu descria în secolul al II lea î.Hr., cam în aceeași manieră din prisma unui conservator bogat, scene de război care se vor repeata la nesfârșit. Iată ce ne-a învățat pe noi fondatoarea civilizației europene! Să ne rostogolim mereu în aceeași mizerie a unor ideologii antice, readaptate la toate generațiile până astăzi, astfel încât poporul să uite trecutul și să nădăjduiescă mereu într-un viitor cât mai echitabil pentru toți.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info