Site icon Glasul.info

Texas INTERZICE AVORTUL după 6 săptămâni de sarcină

Texasul a devenit miercuri statul american cel mai restrictiv în ceea ce privește avortul, odată cu intrarea în vigoare a legii care interzice orice intervenție după a șasea săptămână de sarcină, potrivit Reuters. Curtea Supremă nu a intervenit în urma cererii de urgență a grupurilor pentru drepturile avortului de a bloca legea în cauză, astfel că majoritatea avorturilor vor deveni ilegale, chiar și în cazurile de incest sau de viol.

Înainte de Texas, 12 state americane au votat legi de interzicere a avorturilor în acest stadiu, adică de când bătăile de inimă ale fătului sunt perceptibile, deși multe femei încă nu știu că sunt însărcinate.

Toate aceste legi au fost invalidate în justiție întrucât încalcă jurisprudența Curții Supreme care a recunoscut un drept la avort, atât timp cât fătul nu este viabil, adică între a 22-a și a 24-a săptămână de sarcină.

Statul Texas a formulat diferit legea: nu autorităților le revine să facă respectată măsura, ci „exclusiv” cetățenilor, încurajați să depună plângere în civil împotriva organizațiilor sau persoanelor care le-ar ajuta pe femei să avorteze. (…) – integral pe R3Media.

Exit mobile version